Hrvatski veznjak najbolji igrač Challenge lige

Hrvatski veznjak najbolji igrač Challenge lige

Marko Bašić najbolji je igrač druge švicarske nogometne lige...

27-godišnji hrvatski nogometaš Marko Bašić proglašen je najboljim igračem švicarske Challenge lige, drugog razreda tamošnjeg nogometa, u protekloj prvenstvenoj sezoni.

Na svečanoj dodjeli Swiss Golden Player Award 2015. u Zugu izabrani su najbolji igrači prve i druge lige, kao i treneri, a u izboru su sudjelovali treneri, novinari, nogometni stručnjaci i igrači. Osim Bašića, najboljim je u elitnom razredu proglašen Baselov napadač Breel Embolo, dok je kipić ponio i njegov trener Urs Fischer.

Bašić je ove sezone iz Lugana prešao u Grasshoppers, a s Luganom je osvojio prvo mjesto i nastup u prvoj ligi, postigavši 11 golova. Sezonu ranije isti je igrač proglašen najboljim veznjakom, a dospio je i u momčad Challenge lige. “Vjerujem da se svi nogometaši ovim sportom bave iz strasti te da svakoga od nas osvojena nagrada i priznanje čine još sretnijima i motiviranijima. Igrao sam odličnu sezonu i ovu nagradu podjednako zaslužuju svi moji bivši suigrači i ljudi iz kluba, koji su nam omogućili sjajne uvjete za rad”, kazao je Bašić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.