Hrvatski nogometaši do 15 godina osvojili 10. mjesto na Delle Nazioni turniru

Hrvatski nogometaši do 15 godina osvojili 10. mjesto na Delle Nazioni turniru

Kanižaj je bio dvostruki strijelac u porazu 4:2 od Češke.

Hrvatska reprezentacija do 15 godina, pod vodstvom izbornika Mladena Ivančića, zaključila je svoj nastup na tradicionalnom međunarodnom turniru Delle Nazioni koji se održao u Italiji, Sloveniji i Austriji.

U talijanskom mjestu Gonars, u dvoboju za deveto mjesto, Hrvatska U-15 poražena je u utorak od nacionalne selekcije Češke rezultatom 4:2.

Česi su poveli u petoj minuti preko kapetana Hadaša, koji je bio precizan s bijele točke, a u 41. minuti za Hrvatsku je izjednačio Kanižaj. No, potom Česi zahvaljujući Jamboru, Vecheti i Daneku odlaze na teško dostižnih 4:1, da bi u 64. minuti Kanižaj svojim drugim pogotkom postavio konačni rezultat. Češka je, osim toga, imala još jednu prigodu iz kaznenog udarca, no nije ga realizirala.

Za Hrvatsku su igrali Zadro, Vukman (od 68′ Burul), Brekalo, Pelivan, Išlić (od 55′ Vušković), Kanižaj, Barišić (od 36′ Kuprešak), Ćubelić, Baturina (od 42′ Milošević), Crnac (od 68′ Jerbić) i Vujnović.

Na turniru Delle Nazioni desetoplasirana je Hrvatska tako odigrala neriješeno s Makedoncima, nakon čega je u Skupini A poražena od Italije i SAD-a, da bi u razigravanju svladala Rusiju te naposljetku izgubila od Češke.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.