Hrvatski olimpijac Damir Martin razmišlja o promjeni sporta

Hrvatski olimpijac Damir Martin razmišlja o promjeni sporta

Dvostruki srebrni olimpijac, Damir Martin, izjavio je kako razmišlja o nastupu na Zimskim olimpijskim igrama.

 Damir Martin, hrvatski veslač koji je do sada osvojio dvije srebrne olimpijske medalje je za 24sata izjavio kako bi u budućnosti vesla mogao zamijeniti skijama. Naime, tijekom zime, kaže Martin, veslači i po mjesec dana provedu trenirajući skijaško trčanje.

„Veslanje dijeli slične performanse s tim sportom što se tiče snage i kapaciteta. Ciljam li na iduće Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022.? Ostavit ćemo upitnik tu.“ rekao je hrvatski olimpijac.

Dodao je kako mu na Zimskim olimpijskim igrama glavni cilj ne bi bio pobijediti. „U slučaju nastupa na Zimskim igrama moto mi, naravno, ne bi bio pobijediti i ostaviti sve iza sebe, nego “važno je nastupiti”. Kad dođe nizbrdica, radije to prođem sporije i tu se napravi ta razlika. Naravno da ću poraditi na tom tehničkom dijelu ako se ikad odlučim na to. Ali na uzbrdici dominiram.“ dodao je Martin.

Prelazak u drugi sport mogao bi se dogoditi već nakon Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine. Martin je za kraj zaključio: „Mogao bih se dvije godine maknuti od veslanja, odmoriti glavu, prihvatiti se skijaškog trčanja i vidjeti mogu li osvojiti potrebne FIS-bodove za ispunjavanje norme.“

www.24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.