Hrvatski pikadisti postali europski prvaci

Hrvatski pikadisti postali europski prvaci

Hrvatska je osvojila četvrto zlatno europsko postolje ove godine te na najbolji mogući način potvrdila dominaciju na sceni elektroničkog pikada u Europi.

Od 20. do 27. kolovoza u mjestu Podčetrtek u Sloveniji održava se Europsko prvenstvo u elektroničkom pikadu pod okriljem European Darts Federation organizacije, na kojem su nastupili i hrvatski predstavnici. Vrhunac nastupa naših igrača dogodio se jučer, kada je muška selekcija na ekipnom turniru Nacija osvojila četvrto zlatno europsko postolje ove godine te na najbolji mogući način potvrdila dominaciju na sceni elektroničkog pikada u Europi.

Elektronički pikado u Europi djeluje pod okriljem triju velikih organizacija (FECS, EDU, EDF), a Hrvatima je uspjelo u tri mjeseca osvojiti sva tri ekipna prvenstva te ligu prvaka. Posljednji je naslov stigao jučer iz Slovenije, gdje su bez prevelikih poteškoća svladali sve protivnike, da bi u finalu bili bolji od selekcije Poljske koja je ove godine bila itekako raspoložena za dobar pikado. Za reprezentaciju su nastupili Dragutin Pečnjak, Ivica Cavrić, Dean Biškupić, Pero Ljubić i Alan Ljubić.

Osim muških predstavnika, zapažen su rezultat ostvarile i naše ženske predstavnice koje su osvojile broncu. Njihova je medalja posebna radost za sve koji prate i vole pikado, jer je pokazatelj da polako, ali sigurno, i ženski pikado u Hrvatskoj kreće stopama muškog, koji je već nekoliko godina na samom vrhu Europe, pa i svijeta. Brončani sastav činile su Hana Jurjako, Marina Letica, Iva Čustović, Tanja Perić, Anita Zidar te Jasminka Adamić Mrnjec.

Natjecanje u Sloveniji još nije gotovo, a pred pikadistima su još dva velika turnira – mješoviti parovi te pojedinačno seniori i seniorke. Izuzev ekipnih medalja, do sada je ‘zarađena’ i jedna u kategoriji dogovorenih parova – radi se o srebru koju je osvojio Dean Biškupić u tandemu sa slovenskim igračem Edinom Avdićem.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.