Hrvatski prvoligaš pred raspadom, ne nazire se kraj krize!

Hrvatski prvoligaš pred raspadom, ne nazire se kraj krize!

Posljednji je napustio klub mladi i perspektivni vratar Ivica Ivušić.

Hrvatski prvoligaš Istra 1961 svakim danom sve dublje tone u krizu. Novi vlasnik se još uvijek ne nazire, klupski račun je pod blokadom, a igrači mjesecima ne dobivaju plaće, zbog čega ih je već trojica napustila klub. Posljednji je napustio klub mladi i perspektivni vratar Ivica Ivušić.

“S obzirom na situaciju i okolnosti, dečki dosta dobro rade. Meni je najveći zadatak kako ih motivacijski pripremiti za utakmicu. Igračima je jako teško, sreća je što je kraj polusezone i nadamo se da će se nešto pozitivno desiti”, kazao je trener Istre 1961 Darko Raić-Sudar za HRT.

“Svi koji volimo klub i nogomet nadamo se da će klub opstati i da ćemo nastaviti igrati prvoligaški nogomet. Što se tiče novog vlasnika, pregovori su odrađeni, no do danas nisu konkretizirani. Ostaje nam nadati se i izgurati polusezonu do kraja”, istaknuo je glasnogovornik kluba Marko Percan.

Svoj stav iznio je i Aljoša Vojnović, igrač na posudbi iz Osijeka.

“Trenutno možda nisam najmjerodavniji za pričati o ovoj situaciji jer nisam u istoj situaciji kao i dečki pošto mi ugovor plaća NK Osijek. Međutim, bio sam u ovakvoj situaciji u Sesvetama negdje 2008. i nije lako, teško se koncentrirati na svoj posao, teško je osjećati se kao igrač i davati najbolje od sebe. Ja sam i dalje uvjeren da će se cijela ova situacija riješiti jer Istra je klub iz ovog prekrasnog grada i ove prekrasne regije koji ima određeni status u hrvatskom nogometu i mislim da bi bila sramota za cijelo ovo podneblje da Pula nema prvoligaša. Mogu pohvaliti sve dečke u svlačionici. Još uvijek je atmosfera radna, unatoč ovoj neizvjesnosti i unatoč tome što nema novca.”

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.