Hrvatski reprezentativac u najgoroj momčadi Serie A

Hrvatski reprezentativac u najgoroj momčadi Serie A

Foto: ESPN

Budući da su sezone u većini europskih liga gotove ili se bliže kraju, vrijeme je za godišnje liste najboljih i najgorih nogometaša. Tako je napravljena lista najgorih 11 talijanske Serie A, na kojoj je mjesto našao jedan hrvatski igrač, koji je pritom i standardni hrvatski nogometni reprezentativac.

Riječ je o Marcelu Brozoviću koji se ove sezone utopio u sivilo Intera, te je pritom svojim ponašanjem na terenu i izvan njega navukao bijes navijača i trenera. Prvo se sukobio s Ronaldom de Boerom, koji ga je izostavljao iz ekipe zbog čestih noćnih izlazaka, da bi nakon odlaska Nizozemca povezao nekoliko solidnih utakmica pod novim trenerom Piolijem. Ipak, Brozović nije dugo izdržao i svojim objavama na društvenim mrežama kao i neobjašnjivo skrivenim jedanaestercem u utakmici s Sampdorijom koji je za Inter bio prekretnica u lovu na Europu, doveo se u lošu poziciju i pred trenerom Piolijem, te iako je u međuvremenu Inter promijenio i Piolija, Brozovićeva budućnost u Milanu nije sigurna.

Brozović na listi najgorih 11 u Serie A nije usamljen, budući da Inter od svih klubova ima najviše predstavnika. Tu su još Murillo, Ansaldi i Gabriel Barbossa. Potonji je plaćen čak 30 milijuna eura, te je po dolasku iz Santosa bio proglašavan kao novi Neymar, no u cijeloj sezoni je upisao 111 minuta uz jedan pogodak.

Osim Intera i njihov gradski rival Milan se može pohvaliti s dva igrača na ovoj listi. Gabriel Paletta i Mattia De Sciglio igraju također loše sezone, a posebno se to može primjetiti za De Sciglija, koji je proglašavan novim Maldinijem no nikako nije uspio opravdati takve usporedbe. Roma također ima dva igrača na ovoj listi, a to su Thomas Vermaelen i Gerson. Vermaelen nikako ne uspijeva uhvatiti formu nakon odlaska iz Arsenala, a ozljedama skloni Belgijanac će se po završetku sezone vratiti u Barcelonu nakon samo 9 nastupa za Romu. Priča s mladim Brazilcem Gersonom je dosta slična onoj Gabriela Barbosse iz Intera, te se mladi Brazilac jednostavno nije uspio nametnuti pored iskusnijih igrača.

Napadačke pozicije očekivano zatvaraju Maxi Lopez iz Torina i Emanuele Giaccherini, a dok se prvi može pohvaliti konstantnim skandalima i ne pretjerano sportskom životu, bivši talijanski reprezentativac Giaccherini je imao nesreću da je došao u Napoli u trenutku kad su eksplodirali niski potentni igrači poput Insignea, Mertensa i Callejona, koji su vrlo slični Giaccherinijevom profilu nogometaša. Ipak, najveće iznenađenje liste je Joe Hart, budući da je jedinica Gordog Albiona imala nekoliko zapaženih nastupa za ekipu Siniše Mihajlovića, no Englez je također imao par neoprostivih kiksova koji su podsjetili zašto ga se Pep Guardiola tako olako riješio. Hart će sigurno imati utjehu u tome što je ukupno gledajući njegova zamjena Bravo u Cityu imao puno goru sezonu od njega, a i već sada se spekulira kako Hartu neće nedostajati ponuda od engleskih klubova stoga možemo zaključiti kako Englezu nije pretjerano štetila avantura u Torinu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.