Hrvatski skijaši ostali bez bodova u Schladmingu

Hrvatski skijaši ostali bez bodova u Schladmingu

Mlađi brat Kolega, Samuel uspio je završiti prvu vožnju nakon dva odustajanja.

Hrvatski skijaši nisu osvojili niti jedan bod u noćnom slalomu koji je održan na legendarnoj stazi u Schladmingu. Iako su naša dva predstavnika dohvatila drugu vožnju, nisu završili utrku.

Marcel Hirscher je suvereno slavio sa čak 1,22 sekunde prednosti ispred Francuza Alexisa Pinturaulta, te 1,60 sekundi ispred trećeplasiranog Švicarca Daniela Yulea.

Elias Kolega u drugu vožnju je ušao s 18. vremenom, dok je Istok Rodeš imao 27. vrijeme prve vožnje. Nažalost obojica su odustali u drugoj vožnji i ostali bez bodova.

Ostala tri naša predstavnika nisu briljirala u prvom laufu, Matej Vidović zaostao je za Hirscherom 4,53 sekunde što mu je bilo dovoljno za 44. mjesto, a 12 stotinki sporiji od Vidovića bio je Filip Zubčić sa 47. vremenom. Samuel Kolega je nakon dva odustajanja uspio završiti vožnju i plasirao se na 54. mjesto.

U ukupnom poretku Hirscher je vodeći sa 1216 bodova, Pinturault ima 732, a treći je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 671 bodom.

Elias Kolega je na 67. mjestu sa 74 boda, Istok Rodeš ima 72 boda i nalazi se tri mjesta iza Kolege, Vidović je 82. sa 57 bodova, a Zubčić 92. sa 46 osvojenih bodova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.