Hrvatski skijaši spremni za početak sezone u Leviju

Hrvatski skijaši spremni za početak sezone u Leviju

Četiri hrvatska skijaša u nedjelju otvaraju sezonu.

Otkazom utrke veleslaloma u Söldenu, slalomska utrka u finskom Leviju prva je šansa hrvatskih skijaša za osvajanje bodova u novoj sezoni FIS Svjetskog kupa.

Matej Vidović, Filip Zubčić, Istok Rodeš i Elias Kolega u Leviju treniraju već od prošlog tjedna te s nestrpljenjem čekaju prvu ovogodišnju priliku za odmjeravanje snaga s najboljim skijašima svijeta.

Matej Vidović, koji će u Leviju startati s najboljim startnim brojem među našim skijašima, veseli se utrci i nada se da bi dobar rezultat u nedjelju mogao poslužiti kao odlična uvertira u ostatak sezone.

“Cilj mi je ove sezone pokušati na svakoj utrci pronaći svoj maksimum. Ne postavljam si rezultatske ciljeve, svaki plasman u prvih 30 u Svjetskom kupu je za mene uspjeh. Neću se zadovoljiti time, vjerujem da mogu i više, ali teško je preskakati korake. Imali smo dva dobra treninga na stazi gdje će biti utrka. Skijao sam puno puta u Leviju, dobro se osjećam na ovoj stazi i vjerujem da mogu biti bolji nego prijašnjih godina.” – rekao je Vidović.

Za Filipa Zubčića, sezona je trebala početi krajem listopada u Söldenu no i on se mora strpiti do nedjelje kako bi dočekao svoj prvi nastup.

“Sölden je otkazan na dan utrke pa se ja ove sezone dva puta spremam za prvu utrku. Super se osjećam i dobro se skijam. Cilj je naravno ući u drugu vožnju. Mislim da ove godine imamo stvarno odličnu slalomsku ekipu, svi dobro skijamo i vjerujem da možemo napraviti odlične rezultate.”- rekao je Zubčić.

Elias Kolega, najmlađi član naše ekipe, u nedjelju će debitirati na stazi Levi Black i osjeća se spremnim za ovosezonske izazove:

“Dobro smo trenirali i sada jedva čekam da sav taj trening pretočim u utrke. Veselim se otvaranju sezone i nadam se da mogu pokazati kako se sav rad proteklih mjeseci isplatio.” – riječi su Kolege.

Istok Rodeš nastupio je u Svjetskom kupu u Leviju 2017. no tada nažalost nije uspio završiti utrku. Ove godine se svakako nada odlasku iz Finske s boljim dojmovima.

“Treniramo u Leviju već neko vrijeme i zadovoljan sam, moje skijanje je na jednoj dosta dobroj razini. Samo se nadam da će nas prognoza poslužiti, da će biti hladno i da će staza biti dobro pripremljena kako bi pokazali što znamo. Mislim da smo ove godine stvarno jaka ekipa i vjerujem da možemo puno napraviti,” rekao je Istok.

Start prve vožnje zakazan je za 10:15 h po hrvatskom vremenu, dok bi druga vožnja trebala krenuti u 13:15 h.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.