Svjetske IWAS igre mladih sportaša s invaliditetom – Prag 2016.

Hrvatski sportaši u pohodu na medalje na svjetskim igrama mladih

Hrvatski sportaši u pohodu na medalje na svjetskim igrama mladih

U glavnom gradu Češke, Pragu od 29. Lipnja do 02. Srpnja održavaju se Svjetske igre za mlade u organizaciji Međunarodne asocijacije za sport osoba oštećene kralješnice,amputacijama, niskih rastom te cerebralnom paralizom ( skr.IWAS).

paraolimpijci iwas4_n

Jučer su nas naši predstavnici ponovno učinili  ponosnima jer su osvojena odličja -jedna zlatna i dvije srebrne medalje.

Zlatno odličje u konkurenciji natjecatelja do 23 godine, a u kategoriji F40 s rezultatom 8,54 , osvojio je dvadesetogodišnji hrvatski paraolimpijac iz Kutine Matija Sloup. U kategoriji atletičara do 18 godina starosti srebro je uspio izboriti Matej Kačmarčik, kategorija F 37, također iz Kutine, bacivši kuglu na 8,15 m.

Drugo srebro za hrvatsku osvojio je petnaestogodišnji  Velikogoričanin Dominik Počekal u kategoriji, F57, s daljinom od 7,78 m. U kategoriji F37, Filip Mlinar iz Bjelovara, osvojio je četvrto mjesto sa rezultatom 8,04 m.

U ženskoj konkurenciji Eva Blažević u kategoriji F56 do 20 godina kuglu je bacila i zauzela četvrto mjesto. Malo je falilo, svega 50 bodova prema IWAS tablicama  da uhvati broncu.

Na svjetskim igrama mladih osim atletičara nastupili su i naši stolnotenisači koji su osvojili zlato i broncu. Dvadesetjednogodišnji stolnotenisač iz Samobora Pavao Jozić osvojio je u kategoriji ‘6 – 8 stojeći’  zlatnu medalju svladavši u finalu Kazahstanca Mukaševa s 3:0. Uspješan je bio i 16-to godišnji Čakovčanin Nino Baša koji je u konkurenciji stolnotenisača kategorije ‘3 – 5 sjedećih’ osvojio  brončano odličje.

U Pragu se nadmeću 250 sportaša iz 25 zemalja u atletici, plivanju, stolnom tenisu i mačevanju u kolicima i to u dobi od 14 do 23 godine. Hrvatske boje brane 22 sportaša u atletici, plivanju i stolnom tenisu, a danas zadnjeg dana natjecanja u ičekivanju smo nastupa naših atletičara u bacanju diska.

Foto: Hrvatski reprezentativac Matija Sloup ( prva slika slijeva)/ IWAS Facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.