Hrvatski trojac prvak Litve

Hrvatski trojac prvak Litve

Andro Švrljuga, Josip Tadić i Ivan Kardum sa Suduvom osvojili prvu titulu prvaka u klupskoj povijesti.

Zbog takvih nogometnih priča kao što je ona o novom litavskom prvaku, nogomet često i s pravom nazivamo najvažnijom sporednom stvari na svijetu.

Nekako romantično i lišeno financijskim razlozima poput prave bajke zvuči vijest da je novi litavski prvak Suduva, klub osnovan prije točno 96 godina, postao prvakom po prvi put u svojoj povijesti i to ispred neusporedivo dominantnijeg i bogatijeg  Žalgirisa.

Tom uspjehu poseban doprinos dala su trojica hrvatskih nogometaša: Andro Švrljuga, Josip Tadić i Ivan Kardum.

Andro Švrljuga u Litvi živi već nekoliko godina, igrao je u Žalgirisu i osvajao naslove, sada osvojio jedan naslov posebno emotivno vrijedan. Imao je i ružna iskustva, bio je najbolji igrač Žalgirisa, ali nije ga se cijenilo u skladu s onim što je pružao na terenu. Ovaj mu je naslov prvaka tim draži jer ga Žalgiris kako sam kaže, nije dovoljno cijenio.

Podsjeća Andro da je Suduva napravila veliki rezultat i u europskim natjecanjima gdje su stigli daleko, izbacili švicarski Sion i došli do play-offa Europske lige. Tamo su ispali od bugarskog LudogorecaBaš je nakon tog europskog ispadanja u klub došao Josip Tadić i  brzo se prilagodio, u devet prvenstvenih nastupa postigao je šest pogodaka. Ističe Tadić da je klub sređen i organiziran, vode ga mladi ljudi, kako kaže, plaće i ugovori su redovni i ništa ne kasni.

Što se tiče daljnjih europskih ambicija, želja je doći što dalje, nema imperativa pa je sve puno lakše ostvariti.

Rezultati by SofaScore

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.