Hrvatskoj peto odličje – Iva Radoš obranila naslov europske prvakinje

Hrvatskoj peto odličje – Iva Radoš obranila naslov europske prvakinje

Hrvatska taekwondo reprezentacija na ovom prvenstvu uzima sve što se može.

Na ovom europskom prvenstvu medalje ne prestaju padati za Hrvatsku, a za sve su zaslužni naši taekwondaši i taekowondašice. Krenula je Lucija Zaninović s broncom,  a onda se niz odličja jednostavno nastavio, Martina Zubčić bronca, Toni Kanaet srebro pa Matea Jelić bronca da bi danas 20-godišnja Iva Radoš obranila naslov europske prvakinje iz 2014. osvojen u Bakuu, nakon što je u finalu svladala Srpkinju Milicu Mandić na bodove (1:0).

Foto: Matea Jelić bronca, Toni Kanaet srebro/ HTS Facebook

Foto: Matea Jelić bronca, Toni Kanaet srebro/ HTS Facebook

Članica zagrebačkog Metalca donijela je Hrvatskoj peto odličje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu i nastavila svoj niz osvajanja odličja na najvećim natjecanjima započet zlatom na EP-u u Bakuu 2014., nastavljen broncama na SP-u u Čeljabinsku i Europskim igrama 2015.

Iva je na putu do zlatne medalje slavila triput s tijesnih 1:0; najprije protiv Francuskinje Marie Paul Ble, nakon toga i protiv Ruskinje Anastazije Gurskaje te konačno i u finalu protiv Srpkinje Milice Mandić. U neizvjesnoj polufinalnoj borbi Radoš je upisala pobjedu protiv neugodne Nizozemke Oogink Reshmie s 4:3, za reprizu finala europskog iz Bakuua protiv Srpkinje Milice Mandić, koja je u polufinalu bila bolja od Petre Matijašević, Splićanke koja od prošle godine odličja osvaja kao reprezentativka Makedonije, a u Montreuxu je ponovila uspjeh iz Manchestera 2012. gdje je također osvojila brončanu medalju.

Teškaš Vedran Golec iz zagrebačkog Jastreba pobijedio je u prvom kolu Grka Athanasiosa Nikolaidisa s 10:8, ali je u četvrtfinalu izgubio od Poljaka Piotra Hatowskog.

Svoj nastup na europskom u prvom kolu kategorije do 87 kg završio je i Zadranin Nikola Bojo. Reprezentativac Azerbajdžana Payam Oughaz Ghobadi slavio je s 0:4.

Foto: Hrvatska taekwondo reprezentacija /HTS Facebook

Foto: Hrvatska taekwondo reprezentacija /HTS Facebook

  Čestitke našim reprezentativcima na sjajnim nastupima!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.