A1 košarkaška liga: Zadar bolji u dalmatinskom derbiju

A1 košarkaška liga: Zadar bolji u dalmatinskom derbiju

Momčadi KK Splita i KK Zadra su odmjerili snage u sklopu 6. kola premier lige

Večeras su se u sklopu 6. kola HT premier lige održao dalmatinski derbi između KK Splita i KK Zadra.

Na početku utakmice KK Split preuzima kontrolu utakmice u svoje ruke. Zadar je u tim trenucima izgledao loše i Splićani su se na kraju četvrtine odvojli na +12  razlike. Rezultat prve četvrtine je iznosio 22:10 za Splićane.

U drugoj četvrtini Zadrani su ipak podigli razinu svoje igre i do poluvremena uspijevaju smanjiti rezultat na 44:37. U tim trenucima su se razbudili i napravili prihvatljiv rezultat za kraj prvog poluvremena.

Kako je Zadar na kraju prvog poluvremena završio tako je i krenuo u drugo poluvreme. Nošeni glasnom podrškom Tornada sa tribina i razini više u obrani Zadrani potpuno okreću utakmicu u svoju korist. Split je uključujući kraj prvog poluvremena, bio bez koša 6 minuta i u tom razdoblju je Zadar napravio seriju 18-0 za 44:51. Vodio je Zadar i +12 u četvrtini, da bi na koncu završila rezultatom 54-64.

Split je pokazao zube u 4. četvrtini, a Zadarani da su majstori za dovesti utakmicu u neizvjesnu završnicu. Nošeni iskusnim Mateom Kedžom, Split dolazi u završnici na poravnjane 70:70. U zadnjoj minuti utakmice Splićani dolaze do 75:76 za Zadar, te do prilike da u zadnjem napadu odluče pobjednika utakmice. Mateo Kedžo je preuzeo stvar u svoje ruke ali promašio je za malo i KK Zadar nosi pobjedu iz Splita. Utakmica je završila sa već spomenutih 76:75.

Kod Splićana najbolji su bili Kedžo sa 18 poena, a pratili su ga Marčinković sa 15 poena i Cobbins sa 12. Zadar su predvodili Magarity 17, Little 16, Brzoja 16. Zadar je ovom pobjedom preskočio Split na 4. mjestu. Sljedeće kolo Zadar ide u Sinj kod Alkara, a Split u Goricu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.