I Orlando u utrci za “najboljim europskim bekom nakon Dražena Petrovića”

I Orlando u utrci za “najboljim europskim bekom nakon Dražena Petrovića”

Orlando Magic priključio se nizu klubova koji bi htjeli u svojim redovima vidjeti Marija Hezonju.

Orlando Magic također se poput drugih klubova uključio u utrku za Marija Hezonju, barem tako tvrdi Orlando Magic Daily, portal posvećen istoimenom NBA klubu. Ističu kako ima velik napadački potencijal, atletski je izuzetno sposoban, ima sjajne skakačke predispozicije i odličan šut.

Novinar Brett David Roberts u analizi igre ovog 20-godišnjeg Dubrovčanina ide toliko daleko da kaže kako se radi o najboljem Europljaninu na toj poziciji nakon Dražena Petrovića. Napominju kako je viši i bolji skakač, ali moguće nešto sporiji.

Ipak, s prognozama treba pričekati barem do 19. svibnja kada je na rasporedu lutrija koja će odrediti raspored prvih 14 izbora. Orlando se nalazi na petom mjestu sa šansom od 8,8 posto da dobije pravo prvog picka. U tom slučaju najvjerojatnije ne bi birali Hezonju te stoga s prognozama ćemo još malo pričekati.

Podsjetimo, do sada najveći interes za hrvatskog reprezentativca su pokazali Boston Celticsi i Detroit Pistonsi. Prema većini predviđanja bit će između petog i devetog mjesta na ovogodišnjem draftu čime bi trebao postati najbolje izabrani Hrvat u povijesti. Za sada prvo mjesto drži Dario Šarić kojeg je prošle godine kao 12. izabrao upravo Orlando da bi odmah proslijedio u Philadelphiju 76erse.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.