Igor Štimac: “Tribine ne mogu voditi klub, nogomet se igra zbog rezultata”

Igor Štimac: “Tribine ne mogu voditi klub, nogomet se igra zbog rezultata”

Štimac je izrazio želju za radom u HNS-u.

Igor Štimac, nekadašnji igrač i trener Hajduka i bivši izbornik hrvatske reprezentacije, gostovao je u HRT-ovoj emisiji ‘U svom filmu’. Prisjetio se Štimac Hajduka iz 80-ih godina, Stanka Poklepovića, Sergija Krešića

– Po toj školi je kasnije nastala Ajaxova nogometna škola koja je vladala Europom. To je bila prepoznatljiva škola koja je proizvodila klasne igrače – rekao je Štimac, koji je bio kapetan Hajduka, a prisjetio se i prvog potpisa ugovora za splitski klub.

– Iz te generacije potpisali smo Zlatko Dalić, Ante Miše i ja. Kad su mi rekli da me čekaju na katu za potpis ugovora, otrčao sam gore i potpisao bez da sam išta pročitao, iz straha da se netko ne bi možda predomislio. Za taj prvi ugovor nismo primali novac, to je bila samo potvrda da napreduješ. Imali smo plaćen stan i hranu, ako si igrao, onda je sjela i neka premija. Nisam mogao tu puno napraviti tako mlad i otišao sam na posudbu u Dinamo iz Vinkovaca – rekao je Igor Štimac i otkrio planove za budućnost.

– Za HNS sam uvijek tu, HNS je moja obitelj, to je iznad kluba. Naravno da imam ambiciju vratiti se u HNS. Što se tiče Hajduka, tu nemam nikakvu ambiciju vratiti se. Jednom sam se vratio u Hajduk s bivšim suigračima i pomogao klubu novčano, puno sam naučio iz tog iskustva. Zato više nikad u Hajduk – rekao je Štimac koji je još jedanput kritizirao hajdučki sustav upravljanja.

– Tribine ne mogu upravljati klubom, to je dokazano u svijetu. Hajduk ne mogu voditi sociolozi, već ljudi iz struke. Žao mi je ako netko ne voli čuti istinu, ali nogomet se igra zbog rezultata – dodao je.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.