Igor Tudor novi je trener Udinesea

Igor Tudor novi je trener Udinesea

Udinese će Tudoru biti peti klub u trenerskoj karijeri nakon epizoda u Hajduku, Paoku, Karabuksporu i Galatasarayu.

Hrvatski nogometni trener, Splićanin Igor Tudor novi je trener talijanskog prvoligaša Udinesea, a na klupi će zamjeniti bivšeg talijanskog reprezentativca i igrača Milana i Lazija, Massima Odda.

Massimu je Udinese bio drugi trenerski posao u karijeri, a u Udine je došao nakon dvije godine provedene na klupi Pescare. Presudio mu je nedjeljni poraz od 2:1 od izravnog konkurenta Crotonea, što im je bio 11. uzastopni poraz.

Igor Tudor je trenersku karijeru kao i onu igračku započeo na Poljudu, a potom je nakon godinu i devet mjeseci trenerski put nastavio graditi kroz inozemstvo preko Paoka, Karabukspora i Galatasaraya. Klupu Galatasaraya preuzeo je u veljači 2017. godine, a nakon odličnog ulaska u novu sezonu, došlo je do niza slabijih rezultata, ali i poljuljanog povjerenja kod najvećih zvijezda kluba, pa je u prosincu dobio otkaz.

Udinese će Tudoru biti peti klub u trenerskoj karijeri, a u svlačionici će ga dočekati i dva Hrvata, Andrija Balić i Stipe Perica. Treći hrvatski nogometaš na platnom spisku Udinesea je Igor Bubnjić, a on se nalazi na posudbi u Interu iz Zaprešića.

Tudor je postao tek treći Hrvat koji će voditi jednu momčad u Serie A. Prvi je bio pokojni Tomislav Ivić koji je 1985./86. vodio Avelino, a drugi Ivan Jurić koji je u dva navrata bio trener Genoe.

Udinese se nalazi na 15. mjestu prvenstvene ljestvice, sa četiri boda više od Spala koji se nalazi na 18. mjestu, onom koje vodi u Serie B. Debi na klupi Tudor će imati u nedjelju na gostovanju kod posljednjeg Beneventa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.