Igrač utakmice Zlatko Horvat: “Sutra nam slijedi nova borba”

Igrač utakmice Zlatko Horvat: “Sutra nam slijedi nova borba”

Horvat je naslijedio Stepančića kao igrač utakmice.

Zlatko Horvat bio je maestralan u pobjedi Hrvatske nad Japanom 35-27. Zlaja (34) kao da proživljava novu mladost, neumorno je trčao kontre i trpao pored nemoćnih Japanaca. Na kraju je utakmicu završio sa osam golova iz devet pokušaja.

“Jako je bitno je što smo mi bili ozbiljni od početka i odradili smo jako dobar start. Bilo je puno jednostavnije držati takav ritam do kraja utakmice. Mislim da je bila dobra obrana. Nije bilo lako protiv brzonogih Japanaca, teško ih je čuvati 1 na 1. Morali smo dosta spajati obranu 2 na 1 i mislim da smo to uspjeli.” – rekao je Horvat za RTL nakon lagane pobjede nad Japanom.

Hrvatska je u utakmicu ušla ozbiljno bez podcjenivanja, ali i rasterećeno. Nije bilo onog grča kao protiv Islanđana, a kada toga nema, onda smo neumoljivi.

“Ne možemo vidjeti realnu sliku protiv Japana. Ali mislim da ima jako puno dobrih stvari za istaknuti. Protiv Islanda smo bili i nervozni zbog prve utakmice, ali danas smo držali ritam svih 60 minuta i nismo gubili glavu iako nije niti bilo potrebe za tim. Znali smo da se slabije vraćaju u fazi obrane. I to smo iskoristili.” – nadovezao se Zlaja.

Odmora za Kauboje nema, već u ponedjeljak nas čeka utakmica protiv neugodnih Makedonaca. Kiril Lazarov bit će nam prava opasnost, no ako odigramo na svojoj razni, pobjednik neće dolaziti u pitanje,

“Misli su sada na Makedoniji, moramo se rekuperirati koliko je to još moguće. Sutra nam slijedi borba za nove bodove.” – zaključio je Horvat koji je sa zabijenih osam golova zaslužio nagradu za igrača utakmice.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.