Igrači svjetske klase na završnici Prvenstva Hrvatske

Igrači svjetske klase na završnici Prvenstva Hrvatske

U subotu i nedjelju, 11. i 12. lipnja, na igralištu Zagrebačkog hokejskog centra (Zagorska 5) održat će završnica Prvenstva Hrvatske za hokejašice i hokejaše.

Dok kod seniorki  su samo dva kluba (Mladost i Zrinjevac) koji imaju nekoliko stranih igračica iz Slovenije i Srbije, kod hokejaša nas očekuju vrsni majstori s nekoliko kontinenata.

Zelina, momčad koja je bila najbolja u osnovnom dijelu prvenstva, u svojim redovima ima dvojicu Belgijaca od kojih je Viktor Pokorny na širem popisu reprezentacije, jedne od ponajboljih u Europi. Osim te dvojice, u klubu iz Prigorja su i dva poljska igrača. Četvrtoplasirano Jedinstvo, suparnik Zeline u polufinalu, u svojim redovima ima dvojicu reprezentativaca Srbije i jednog Mađarske. Prvak Mladost završio je na drugom mjestu, a u svojim redovima ima najviše stranaca iz Australije, Engleske i Nizozemske, a posebno se ističu Australac Ewan Greenfield i Englez Timothy Atkins. Protivnik Mladosti u polufinalu je Marathon i on će u završnici imati na papiru najjača imena, četvoricu iz Nizozemske, gdje se igra najjači klupski hokej na svijetu. Gijs Campbell i Kewali Zonneveld na širem su popisu reprezentacije, dok je Campbell i stalni član najbolje nizozemske vrste u dvoranskom hokeju (svjetski prvak iz 2014. godine).
Inozemni ‘štih’ ovoj završnici dat će i dvoje neutralnih sudaca iz Italije, Ilaria Ambrosini i Antonio Ilgrande.

Raspored utakmica:

11.06.2016. – SUBOTA

12,00 Seniorke Polufinale ZRINJEVAC – ZELINA
14,00 Seniori Polufinale MLADOST – MARATHON
16,00 Seniorke Polufinale MLADOST – TREŠNJEVKA
18,00 Seniori Polufinale ZELINA – JEDINSTVO

12.06.2016. – NEDJELJA

10,30 Seniorke za 3. mjesto poraženi Zri/Zel – poraženi Mla/Tre
12,30 Seniori za 3. mjesto poraženi Mla/Mar – poraženi Zel/Jed
16,45 Seniorke FINALE pobjednik Zri/Zel – pobjednik Mla/Tre
19,00 Seniori FINALE pobjednik Mla/Mar – pobjednik Zel/Jed

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.