Ilka Štuhec svjetska prvakinja u spustu, Lindsey Vonn se oprostila od skijanja sa broncom

Ilka Štuhec svjetska prvakinja u spustu, Lindsey Vonn se oprostila od skijanja sa broncom

Vonn je rekorderka sa 82 pobjede u Svjetskom kupu.

Slovenska skijašica Ilka Štuhec nova je svjetska prvakinja u spustu. Štuhec je stazu u Areu odvozila za 1:01:74 i doskijala do zlata ispred Švicarke Corinne Suter koja je zaostala 23 stotinke. Treće mjesto na postolju pripalo je Amerikanki Lindsey Vonn koja je zaostala 49 stotinki za pobjednicom.

Hrvatska u ovoj utrci nije imala niti jednu predstavnicu, a spust u Areu ostati će upamćen po oproštaju Lindsey Vonn od skijanja.

Amerikanka je sa startnim brojem tri u cilj ušla 33 stotinke brža od tada vodeće Viktorije Rebensburg. Publika u ciljnoj areni bila je oduševljena, a Lindsey se na poziciji vodeće zadržala desetak minuta.

Vonn je u velikoj karijeri osvojila tri (jedno zlato) olimpijske medalje i osam (dva zlata) sa svjetskih prvenstava. U Svjetskom kupu je postala najbolja skijašica u povijesti sa 82 pobjede (43 u spustu, 28 u super-g, četiri u veleslalomu, dvije u slalomu te pet u superkombinaciji) i 137 pobjedničkih postolja.

Lindsey je osvojila ukupno četiri velika kristalna globusa te 16 malih (osam u spustu, pet u super-g i tri u superkombinaciji)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.