Ima li joj itko ravan? Fantastična Perković dodala kolekciji šesti naslov pobjednika Dijamantne lige!

Ima li joj itko ravan? Fantastična Perković dodala kolekciji šesti naslov pobjednika Dijamantne lige!

Olimpijska, dvostruka svjetska i četverostruka europska prvakinja u bacanju diska opet oduševljava! Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković na mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu šesti put zaredom odnijela je pobjedu hicem u trećoj seriji od 68,82 metara, što je proslavila i sa prijateljicom Ivanom Španović, koja je slavila u skoku u dalj.

Foto: Instagram.com / IvanaSpanović

U prvoj je seriji bacila lošijih 60,43 metara, u drugoj napravila prijestup, da bi onda u nastavku zablistala te ostavila nemoćnima svoje suparnice. Nakon prvog lošeg, sjeo je onaj pravi, koji je na kraju i bio najbolji. Perković je lovila hitac preko 70 metara u zadnjoj seriji, ali on joj nije ni bio potreban. Drugoplasirana je završila Australka Dani Stevens sa 65,85, a trećeplasirana Kubanka Denia Caballero sa 64,61 metara.

Na Hanžeku je postavila rekord – 70,83 metara., u Londonu je hicem od 70,31 odnijela pobjedu te drugo svjetsko zlato u karijeri, prošle godine bila je zlatna na Olimpijskim igrama, uvjerljivo najbolja na svim natjecanjima do sada, a danas je svojoj riznici dodala još jedno najsjajnije odličje! I uz sve to, malo je falilo da sruši rekord mitinga iz 1986. godine, koji iznosi 69,84 metara.

Na kraju, postavlja se pitanje, ima li joj itko ravan?! Čini se da ne…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.