Na VI. pojedinačnom svjetskom prvenstvu u istarskom Novigradu

Ines Maričić osvojila naslov svjetske prvakinje

Ines Maričić osvojila naslov svjetske prvakinje

Osim dva zlata, hrvatski predstavnici u Novigradu su osvojili i tri bronce. Dvije brončane medalje uzeo je Hrvoje Marinović (pojedinačno i u kombinaciji), a broncom se okitila i Nataša Ravnić Gašparini.

Do zlata Maričić je stigla svladavši u finalu Njemicu Sinu Beisser s 3:1 u setovima te pri tome postavila i novi svjetski rekord. Maričić je srušila 675 čunjeva čime je za tri čunja popravila dosadašnji rekord Slovenke Barbare Fidel. 

Uz pojedinačni svjetski rekord, naša kuglačica  srušila je i svjetski rekord u kombinaciji s ukupno 877 čunjeva te je osvojila zlato i pojedinačno i u kombinaciji. Stari rekord od 868 čunjeva također je bio u vlasništvu Fidel. Na putu do finala Maričić je u polufinalu svladala Čehinju Anetu Cvejnovu 4:0 u setovima i 649:593 u čunjevima.

Od ostalih naših predstavnika, unatoč izvrsnoj igri tokom cijelog prvenstva, Marinović nije uspio u polufinalu pobijediti najboljeg svjetskog kuglača Vilmoša Zavarka iz Srbije koji je bio bolji sa 683:658 u čunjevima i 2:2 u setovima. Ravnić Gašparini je u polufinalnom dvoboju izgubila od Njemice Beisser (1:3, 567:631).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.