(INTERVJU) ELENA ZDJELAR – BIKINI DIVA

(INTERVJU) ELENA ZDJELAR – BIKINI DIVA

Ime i prezime: Elena Zdjelar

Godine: 39 godina

Visina/Težina: 165 cm/ 52,5 kg

Težina za natjecanje: 50 kg

Zanimanje: Fitness trener

Pozdrav Elena, predstavi se u kratkim crtama čitateljima Hrvatskereprezentacije.hr? Kako si počela s treniranjem? Dali je trening oduvijek dio tvoga života?

Pozdrav svim čitateljima Hrvatskereprezentacije.hr. Moje ime je Elena Zdjelar. Imam 39 godina i ponosna sam majka sina od 9 godina. Ekonomistica sam po struci. No, ne radim u struci već s mužem vodim sportski klub “Prime klub Poreč” u kojemu vodimo više grupa (taekwondo, tae-bo, crossfit, body fit, MMA, king boxing, individualne treninge, itd). Klub je osnovan još 1985. god. kao taekwondo klub “Poreč”, prije dvije godine je preimenovan u Prime klub Poreč. Uglavnom smo se bavili borilačkim sportovima, u kojima smo ostvarili zavidne rezultate. Moj suprug, Dragan Zdjelar, 17 godina je vršio funkciju selektora ITF Taekwondo reprezentacije, iz koje su se formirali borci, poput danas svima poznatog Zelga Galešića.

Izvor: Instagram/ @elenazdjelarfitness

No, osim što vodim privatne, grupne i online programe, sama sam aktivna sportašica. Kao tinejdžerica sam se počela baviti sportom, ali tek krajem 2012. godine sam počela razmišljati i o natjecanjima, prve pripreme su počele početkom 2013. i trajale su 6 mjeseci. Moj prvi izlazak na binu rezultirao je osvajanjem titule svijetske prvakinje na IBFF World Championship 2013. Ljubav prema to sportu i bini me motivirala da nastavim sa natjecanjima i do danas sam osvojila sljedeće titule:

IBFF World Champion 2013
IBFF World Champion 2015
IBFF Miss Universe 2013
IBFF Miss Universe 2014
IBFF European Champion 2015
IBFF Europen overall Champion 2015
Jagodina Open – bikini Champion 2015
WBFF bikini diva World Champion Toronto, Kanada 2016
Osvojila sam Pro Card u dvije federacije (IBFF i WBFF), time postala profesionalac u svom sportu.

Zbog otvaranja našeg novog sportskog centra (Prime Fit Centar) u Poreču ove godine se nisam takmičila, ali evo 14.10. sam vodila na dva takmičenja moje 4 cure, isto u bikini fitnessu. Takmičenja su se održala na jugu Italije, u Tararno i u Bariju. Cure su odlično prošle i vratile smo se pune pehara i vrlo zadovoljne postignutim uspjehom.

Izvor: Instagram/ @elenazdjelarfitness

Zašto bi žene trebale trenirati i graditi mišiće? Žene se nekad boje mišića i treninga da ne postanu velike. Što bi im poručila?

Puno puta sam se susrela, pogotovo na početku moje karijere sa curama i ženama koje se bojale utega, jer su mislile da će trenirajući sa njima stvoriti pre veliku mišićnu masu, te imati debele noge ili ruke i sl. Iskreno ne mogu im to ni zamjeriti, jer prije moje ljubavi prema utezima i sama sam radila isključivo kardio vježbe i mislila da ću tako doći do željenog cilja, ali nije tako. Bila sam mršava, ali ne oblikovana, bez oblina i nisam imala čvrstoću tijela i snagu koju imam danas. Žene moraju shvatiti da bez utega u kombinaciji sa pravilnom prehranom nema oblikovanja. Mišići su potrošači i sto vise mišića imate, to si možete dozvoliti vise hrane. Danas jako puno žena ima problema sa vratnom kralježnicom ili sa bolovima u donjem dijelu leđa zbog posla koje rade ili jednostavno zbog sjedilačkog načina života, tu također utezi mogu riješiti problem, tako da se stvore mišici koji ce ojačati leđa i preuzeti teret, ali treba ići postepeno i naravno barem na početku uz stručnu pomoć.

Kakav bi savjet dala ženama koje žele sagraditi mišićnu masu?

Savjet koji bi dala ženama koje žele dobiti na mišićnoj masi je da se što manje oslanjaju na suplemente i da fokus stave samo na “pravu” hranu. Isto tako moraju paziti da odmaraju dovoljno, jer je oporavak bitan koliko i trening. Također, moraju znati da za kvalitetnu mišićnu masu treba vremena, ali uz rad, trud i disciplinu rezultati uvijek dođu.

U kojoj se kategoriji natječeš? Tko ti pomaže u pripremama?

Natječem se u kategoriji bikini fitness, volim tu kategoriju. Žene su mišićave, ali i vrlo ženstvene. Oduvijek se pripremam sama i vrlo sam ponosna na to, jer uz posao obitelj i ostale obaveze samu sebe natjerati nije uvijek lako.

Koji ti je najteži dio priprema? Dijeta ili treniranje?

Sto se tiče samih priprema najteži dio je prehrana, mislim da je svima tako. Trening je uvijek prisutan u mom životu i kada sam u pripremama i kada nisam, jedino u pripremama je malo intenzivniji. Volim se zdravo hraniti tako da jedem tako i van natjecateljske sezone, samo u pripremama je režim još stroži. Tako da moja forma i kilaža ne varira puno.

Izvor: Instagram/ @elenazdjelarfitness

Kakvi su tvoji planovi za budućnost?

Imam jako puno planova za budućnost, neću Vam sve otkriti. ☺
Ono sto mogu reći je da se iduće godine pripremam za moje prvo Pro natjecanje jedno je u Los Angelesu, a jedno u Las Vegasu i jako sam uzbuđena zbog toga. Početkom iduće godine otvaramo i našu novu dvoranu u Poreču “Prime Fit Center”, to je za moju obitelj ostvarenje velikog sna, jer o tome maštamo od samog početka. Također, planiram i već radim na tome da proširim svoj natjecateljski tim bikini fitness cura. Na zadnjem natjecanju smo išli kombijem kao tim, kako je krenulo iduće godine će nam trebati bus. 💪

Hvala ti Elena na izdvojenom vremenu. Želimo ti uspijeh u daljnjim natjecanjima i postizanju ciljeva. Sretno!

Hvala svima! Lijep pozdrav.

Elena Zdjelar
Prime Fit Centar

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.