IOK ZAGREB OSVOJIO HRVATSKI KUP U SJEDEĆOJ ODBOJCI

IOK ZAGREB OSVOJIO HRVATSKI KUP U SJEDEĆOJ ODBOJCI

U Vukovaru, u sportskoj dvorani Borovo naselje, po deseti put održan je  Memorijalni kup Republike Hrvatske u sjedećoj odbojci na kojemu je nastupilo 12 muških momčadi te Hrvatska ženska reprezentacija, a pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i supokroviteljstvom Hrvatskog Paraolimpijskog odbora.

Domaćin ovogodišnjeg Kupa, Vukovar s organizatorom Hrvatskim savezom sjedeće odbojke u najboljem je svjetlu prikazao  ovaj momčadski paraolimpijski sport gradu Vukovaru.

Na svečanom otvorenju nazočili su Zamjenik Ministra branitelja Tomislav Josić koji je ujedno i otvorio natjecanje, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, predstavnici Vukovarsko-srijemske županije i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić. Predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke Ivana Pavić nakon pozdrava natjecateljima, uručila je Mili Čorluki, prvom Predsjedniku HSSO-a, članu IOK Zagreba posebnu zahvalu za razvoj i popularizaciju sjedeće odbojke u Hrvatskoj.

Prvi dan natjecanja u subotu 3. prosinca odigrano je 15 utakmica u četiri grupe, a u nedjelju su slijedile utakmice za polufinala i finale. Nakon uzbudljivog polufinala između IOK Zagreb i KSO Agram te ŠIOK HVIDR-a Osijek i Knin 95, finale su osigurale momčadi IOK Zagreb i HVIDR-a Osijek. U utakmici za treće mjesto uspješnija je bila momčad KSO Agram.

U finalnom nadmetanju između IOK Zagreb i ŠIOK HVIDR-a Osijek momčad IOK Zagreb slavila je s 2:0.

Ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci odigrala je revijalni set sa ženskim članicama Top Sport rekreacije iz Vukovara te i na taj način doprinijela promociji sjedeće odbojke. Pojedine utakmice bile su uživo emitirane putem društvenih mreža tako da se 10. Memorijalni kup Republike Hrvatske u sjedećoj odbojci mogao pratiti i izvan dvorane i naše države.

Ženska reprezentacija sa ženskom ekipom iz Vukovara top sport

Ženska reprezentacija sa ženskom ekipom iz Vukovara Top sport

Ženska reprezentacija sjedeće odbojke

Ženska reprezentacija sjedeće odbojke

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.