IPC Svjetsko plivačko prvenstvo za osobe s invaliditetom: Hrvatska osvojila broncu!

IPC Svjetsko plivačko prvenstvo za osobe s invaliditetom: Hrvatska osvojila broncu!

Ante Rađa osvojio je broncu na 100 m. leđno. Novi svjetski prvak je Brazilac Pereira Italo, dok je srebro osvojio Argentinac Matias de Andrade.

Četvrtog dana IPC Svjetskog plivačkog prvenstva za osobe s invaliditetom u Mexico Cityu Hrvatska je osvojila prvo odličje.

Ante Rađa osvojio je broncu na 100 m. leđno s rezultatom 1:18.10. Novi svjetski prvak je Brazilac Pereira Italo s rezultatom 1:13,77, dok je srebro osvojio Argentinac Matias de Andrade s vremenom od 1:15.39.

Sutra nastupa paraolimpijac Kristijan Vincetić na 100m leptir.

Kako se prvotno Prvenstvo trebalo održati u rujnu, ali zbog tragiđnih događanja prouzrokovanim potresom Prvenstvo je pomaknuto za početak prosinca. O tome je izjavio izbornik hrvatskih plivača Slobodan Glavčić: „Pomicanje početka prvenstva je dovelo i do otkaza pojedinih reprezentacija, tako da su povećane šanse našim plivačima da uđu u borbu za medalje. Vincetić pliva 100 i 400 slobodno i 100 leptir, a Rađa 50 slobodno i 100 leđno. Očekivana su finala u svim disciplinama. Ostvarilo se moje očekivanje da Ante Rađa osvoji medalju na 100 leđno. Vincetić je najbliži medalji na 100 leptir. No, nije bez šansi da osvoji medalju na 400 slobodno.“

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.