Ispao i Suljović, Taylor još uvijek u igri

Ispao i Suljović, Taylor još uvijek u igri

Šest igrača iz prvih deset se oprostilo prije četvrtfinala

Nakon božićne stanke nastavljeno je svjetsko prvenstvo u Dartsu u Londonu. Još osam igrača je u turniru, a kao i u dosadašnjim kolima niti osmina finala nije prošla bez iznenađenja. Pet igrača iz prvih deset već je napustilo londonski Alexandra Palace, a sada im se pridružio i peti igrač svijeta Mensur Suljović. Rođenog Srbina pod austrijskom zastavom savladao je Belgijanac Dimitri van den Bergh sa iznenađujuće glatkih 4:0. Za prolaz u polufinale igrati će protiv Roba Crossa koji je sa 4:1 svladao Johna Hendersona.

Poraz Suljovića, PDC/Facebook

Bez izgubljenog seta svoje mečeve su završili i Darren Webster protiv Tonija Alcinasa, kao i legendarni Phil Taylor protiv Keegana Browna. Rekorder Taylor lovi ukupno svoj 17. naslov svjetskog prvaka na svom zadnjem profesionalnom turniru u karijeri, a u četvrtfinalu će igrati protiv Garya Andersona koji je sa 4:2 bio bolji od Stevea Westa. Preostala dva Nizozemca međusobno će odlučivati putnika među zadnja četiri. Raymond van Barneveld je slavio protiv još jednog sunarodnjaka Vincenta van der Voorta (4:1), dok je svjetski broj jedan Michael van Gerwen uz malo poteškoća bio bolji od Gerwyna Pricea (4:2).

Četvrtfinale je na rasporedu danas, a igra se na pet dobivenih setova. Zanimljivo je da se u četvrtfinalu križaju upravo zadnja četiri igrača iz prvih deset svjetske ljestvice.

Osmina finala
Vincent van der Voort 1-4 Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen 4-2 Gerwyn Price
Toni Alcinas 0-4 Darren Webster
Mensur Suljovic 0-4 Dimitri Van den Bergh
John Henderson 1-4 Rob Cross

Jamie Lewis 4-1 James Richardson
Phil Taylor 4-0 Keegan Brown
Gary Anderson 4-2 Steve West

Četvrtfinale, petak 29. prosinca

Raspored četvrtfinala /PDC, Facebook

(13.30 sati)
Jamie Lewis v Darren Webster
Dimitri Van den Bergh v Rob Cross

(20.00 sati)
Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld
Phil Taylor v Gary Anderson

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.