Istup nogometašica uspio! Španjolci priznali pogrešku, Puljanke ostaju na okupu!

Istup nogometašica uspio! Španjolci priznali pogrešku, Puljanke ostaju na okupu!

Hvalevrijedan potez.

Jedini istarski ženski nogometni klub, Istra 1961, ulaskom grupacije Baskonia – Alaves u pulski nogomet je ugašen i to pred sami početak nove sezone.

Međutim, nogometašice su se hrabro pobunile i istjerale pravdu na vidjelo:

“S nama nitko nije razgovarao, a žele nam ukinuti i seniorski i omladinski pogon. Tražile smo sastanak s Upravom i dobile odgovor da nas nema tko primiti pa smo odlučile istupiti“, izjavila je kapetanica momčadi Helena Babić i nastavila:

“Vade se na to da nas je bilo pet na treningu, što nije istina. U seniorkama imamo registriranu 21 curu, a u omladinskom pogonu njih 24. Oni su to provukli tek tako, da bi se pozvali na nešto“, rekla je Helena.

Djevojke su se mjesec dana pripremale za početak natjecanja 2. HNL za žene, amaterske lige, u kojoj djevojke igraju nogomet u slobodno vrijeme i kombiniraju ga uz posao, obitelj i školu.

Naposljetku, klub je izdao priopćenje u kojemu se ispričava te je obećao da će nogometašice nastaviti normalno trenirati te da će se i financijski pratiti njihov rad.

NK Istra 1961 ovime izvještava zainteresiranu javnost da je u postupku reorganizacije kluba donesena odluka o izdvajanju ženskih momčadi iz organizacijske strukture NK Istra 1961, te su pokrenuti razgovori s više zainteresiranih klubova iz Grada Pule o uklapanju navedenih momčadi u strukturu tih nogometnih klubova.

NK Istra 1961 će sukladno svojim obavezama preuzetim prema nadležnim tijelima, klubu u koji će biti implementirane navedene ekipe pružiti materijalno-tehničku podršku za razvoj ženskog nogometa.

– Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek kontaktirao je odgovorne, koji su shvatili pogrešku i obećali da će djevojčice nastaviti redovno trenirati i da će financijski pratiti njihov rad , stoji u priopćenju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.