ITF Zagreb: Tereza Mrdeža nakon velikog preokreta postala druga osvajačica turnira u Zagrebu!

ITF Zagreb: Tereza Mrdeža nakon velikog preokreta postala druga osvajačica turnira u Zagrebu!

Veliki uspjeh Tereze.

Veliko finale ITF turnira u Zagrebu odigrale su naša, 232. tenisačica svijeta Tereza Mrdeža i Argentinka Paula Ormaechea, 404. tenisačica svijeta. Nakon velike borbe te tri sata i 25 minuta igre, osma nositeljica uspjela je doći do pobjede rezultatom 2:6, 6:4 i 7:5.

U prvom setu Argentinka je ubrzo došla do prednosti od 5:1 sa čak tri oduzeta servisa te je mirno privela set kraju. No, zato je drugi set bio itekako dramatičan. Nakon početnog, 2:0 vodstva, Tereza je uspjela preokrenuti rezultat i povesti 3:2, a od tada nijedna tenisačica nije uspjela sačuvati svoj servis sve do rezultata 5:4, kada Tereza konačno brani svoj servis i dolazi do izjednačenja u setovima.

Odlučujući, treći set, Tereza je krenula na najbolji mogući način, oduzetim servisom za vodstvo od 1:0, da bi nakon njega napravila još jedan break i došla do ogromne prednosti od 4:0. Međutim, tada je prokockala četiri meč lopte i dozvolila suparnici da se s dva breaka vrati i izjednači na 5:5.

U konačnici, napravila je break za 6:5, spasila tri break lopte na svoj servis i iskorištenom šestom meč loptom došla do sedmog osvojenog turnira pojedinačne konkurencije, nakon Sarajeva, Umaga, Margaret Rivera (Australija), Monterreya (Meksiko), Bola i Pule.

Time smo dobili i sedmu pobjednicu ovog turnira, nakon što su ga već osvajale Čehinje Zuzana Ondraškova (2005.), Sandra Zahlavova (2009.) i Renata Voračova (2010.), Bugarka Dia Evtimova (2011.), Hrvatica Petra Martić (2008.) i Mađarica Kira Nagy dva puta, 2006. i 2007. godine, dok se u periodu od 2012. do 2017. godine ovaj turnir nije održavao.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.