Ivan Bebek postao prvi Hrvat u Uefinoj Elitnoj skupini

Ivan Bebek postao prvi Hrvat u Uefinoj Elitnoj skupini

Veliko priznanje za najboljeg hrvatskog suca...

Hrvatska po prvi put ima suca u najvišem sudačkom razredu – Elitnoj skupini, odnosno najvišoj arbitarskoj kategoriji krovne europske nogometne organizacije.

U skupinu iz koje se odabiru suci za one najveće i najvažnije utakmice – Ligu prvaka i Europsku ligu, ali i velika natjecanja, primjerice Europsko prvenstvo koje će se 2016. održati u Francuskoj, smješten je Ivan Bebek, našavši se tako među samom sudačkom kremom koja trenutačno broji 29 sudaca iz 19 zemalja Starog kontinenta.

“Ponosan sam na ovo postignuće, to je najviše što se može ostvariti u smislu statusa u Uefi i san svakog suca u trenutku kad dođe na međunarodne liste. Želio bih zahvaliti svim svojim pomoćnim sucima, jer sve je ovo timski rad, stoga je riječ o zajedničkom uspjehu”, kazao je Bebek.

“Počinjem novi put, otvaraju mi se nove perspektive, a to su nastupi na europskim i svjetskim prvenstvima. Treba se dokazati na toj razini te iskoristiti brojne mogućnosti. Nastavljam raditi kao da se ništa nije dogodilo, svakom zadatku pristupam maksimalno profesionalno, a u tom slučaju ovakvim se lijepim vijestima mogu nadati i u budućnosti”, zaključio je.

Što se ostalih hrvatskih sudaca tiče, oni su uglavnom zadržali svoje pozicije u Uefi. U prvoj skupini i dalje je Mario Strahonja, Ante Vučemilović-Šimunović je u drugoj, dok su u trećoj skupini Fran Jović, Tihomir Pejin i Domagoj Vučkov.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.