Ivan Buljubašić za HR: Dižemo se, nadam se da ćemo proći u drugi krug, a onda je sve moguće

Ivan Buljubašić za HR: Dižemo se, nadam se da ćemo proći u drugi krug, a onda je sve moguće

- Prije početka turnira Mađari i Srbi su slovili za prve favorite, ali mi smo dokazali da se možemo nositi s njima, objasnio je u razgovoru za Hrvatsku reprezentaciju Buljubašić

Još se uvijek nisu slegnuli dojmovi dramatične subotnje utakmice sa Srbijom u kojoj su hrvatski vaterpolisti osvojili bod i napravili vjerojatno odlučujući zaveslaj prema četvrtfinalu. Pune tribine i glasni navijači, ono su što je podizalo “Barakude” te budilo snagu u njhovim srcima da s ponosom pokažu hrvatskim navijačima što je Hrvatska i što je hrvatska vaterpolska reprezentacija. U gužvi ljudi uspjeli smo uloviti još jednog reprezentativca, Ivana Buljubašića koji za Hrvatsku reprezentaciju kaže:

– Ne bih rekao da smo lošiji na ovom prvenstvu nego u pripremnom periodu. Već sam napominjao da su dva osvojena turnira (Bnet u Zagrebu i turnir u Grčkoj) pokazatelj da smo na dobrom putu, ali da to nisu objektivni pokazatelji kakva će koja momčad biti na EP-u. Na tim turnirima su momčadi još bile u trenažnom procesu i tek sad slijedi ono pravo. Dižemo se iz utakmice u utakmicu i nadamo se da ćemo proći u drugi krug natjecanja, a onda je sve moguće.

– Osvajanje olimpijskog zlata je vrhunac karijere jednog vaterpolista i nezgodno je kod toga kad si na vrhu što svaka staza vodi prema dolje. Došlo je do smjene igrača i izbornika i teško je za očekivati rezultate odmah na početku olimpijskog ciklusa. Prošle godine smo osvojili Mediteranske igre i treće mjesto na SP-u u Barceloni. Mislim da je to odličan početak jedne nove generacije i da ćemo s vremenom biti sve bolji, kaže Ivan

Koliko su bitni dobri vratari poput Pavića, koji kao što smo vidjeli jučer spašava u najkritičnijim trenucima i Bijača koji je vrlo mlad a ipak već sad odličan vratar?

– Vratar je zadnja crta obrane i normalno da je od ključne važnosti, još kad znate da je taj vratar Josip Pavić lakše vam je igrati. Ali vratar bez ekipe i ekipa bez vratara nije ništa tako da je bitno da je svih 13 figura dobro posloženo.

Što očekujete od utakmice s Mađarskom? Kakva su očekivanja za dalje?

– Prije svega očekujem pune tribine. Znam da će uglavnom navijati za domaćine, ali to nam i daje dodatni motiv da se iskažemo. Mađari su sigurno prvi u skupini, ali sumnjam da će se opuštati pred svojim navijačima. Mislim da uz pravu želju i organiziranu igru možemo i do pobjede.

Koja ekipa je po vama najjača na prvenstvu?

– Prije početka turnira Mađari i Srbi su slovili za prve favorite, ali mi smo evo dokazali da se možemo nositi s njima. Po meni je Mađarska i dalje favorit broj jedan, ali ne bi tako lako otpisao nas i Crnu goru.

Kakvi su vaši dojmovi vezani za organizaciju ovog prvenstva?

– Organizacija je na očekivano visokom nivou i zaista je užitak igrati u ovako dobrom ambijentu.

Kako provodite slobodno vrijeme? Imate li neke rituale kojima se opuštate prije utakmica?

– Svako od nas ima neke svoje male rituale i način kako da si iskoristi slobodno vrijeme. Ja uglavnom igram šah ili čitam, neki igraju Playstation, neki gledaju filmove, ispijanje kave je nešto što nam je svima zajedničko i tako, zaključio je Ivan.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.