Ivan Leko u središtu skandala! Zbog afere namještanja utakmica priveden na policiju!

Ivan Leko u središtu skandala! Zbog afere namještanja utakmica priveden na policiju!

Loše se piše Club Bruggeu.

Nogometni suci Sebastian Delferiere i Bart Vertenten te najbolji menadžer na belgijskom nogometnom tržištu Mogi Bayat uhićeni su danas u Belgiji zbog sumnji u pranje novca i namještanje utakmica, a prema pisanju belgijskih medija, priveden je i trener aktualnog prvaka Club Bruggea Ivan Leko.

“Ne znam o čemu je riječ i šokirala me vijest da je moj brat uhićen, no jedino što znam je da Charleroi nema nikakve veze s time niti je klub pod istragom“, izjavio je brat Mogi Bayata, Mehdi Bayat.

Novinar Het Nieuwsblad portala, Jurgen Gerilo, pobliže je pojasnio situaciju:

“Policija trenutno provodi istragu o korupciji i namještanju utakmica. Osumnjičen je Dejan Veljković, bivši menadžer Ivana Leke i njegov dobar prijatelj, a policija je izvršila i pretres kuće Ivana Leke, koji je današnji dan proveo u odsustvu s treninga u Bruggeu, već je bio u policiji na ispitivanju“, izjavio je.

I sam Club Brugge oglasio se putem svoje službene stranice:

“Club Brugge potvrđuje da je u sklopu velike istrage pravosudne policije u belgijskom nogometu federalna policija posjetila urede i na Jan Breydel stadionu. Klub u potpunosti surađuje s istragom, a naš trener je ispitan u kontekstu same istrage“.

Vrijedi i podsjetiti da za Club Brugge trenutno igraju i trojica Hrvata, Karlo Letica, Matej Mitrović i Ivan Tomečak, a ukoliko se ispostavi da je Ivan Leko kriv za namještanje utakmica, njihova sudbina u klubu mogla bi postati vrlo neizvjesna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.