[Foto] Ivan Rakitić uvršten u najbolju momčad Seville svih vremena!

[Foto] Ivan Rakitić uvršten u najbolju momčad Seville svih vremena!

Raketa je za Sevillu odigrao 117 utakmica i pritom postigao 27 golova.

Ivan Rakitić, hrvatski nogometni reprezentativac, dobio je još jedno veliko prizanje. Naime, španjolska Marca uvrstila ga je u najbolju momčad Seville u povijesti.

Glasalo je skoro 10.000 navijača, a među odabranom elitom svoje mjesto našao je i današnji član Barcelone. Rakitić je proveo četiri sezone u Sevilli, od 2011. do 2014. godine, gdje je ostavio neizbrisiv trag. Kao kapetan vodio je Sevillu 2014. godine do naslova pobjednika Europske lige.

U spomenutoj anketi hrvatski veznjak zauzeo je izvrsno drugo mjesto. Ispred njega smjestio se Jesus Navas, a iza sebe ostavio je Juana Antonija Reyesa i Diega Armanda Maradonu, jednog od najboljih nogometaša u povijesti.

Još se jedan Hrvat našao u izboru. Naravno, riječ je o Davoru Šukeru, legendarnom napadaču Vatrenih i aktualnom predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza, koji je u Sevilli proveo pet sezona. U 153 nastupa upisao je 76 pogodaka. Šuker se nije našao u idealnoj postavi Seville jer je u anketi završio kao treći napadač, iza Frédérica Kanoutéa i Luisa Fabiana.

Raketa je za Sevillu odigrao 117 utakmica i pritom postigao 27 golova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.