Ivana Habazin: Svjetsku titulu htjela bih braniti u Zagrebu…

Ivana Habazin: Svjetsku titulu htjela bih braniti u Zagrebu…

Prošlo je 40-ak dana otkad je Ivana Habazin postala svjetska boksačka prvakinja prema verziji IBO, u međuvremenu se malo i odmarala, ali vrijeme je da počnu pripreme za obranu naslova

Tek kad sam došla u kamp u London, gotovo mjesec dana nakon meča za titulu, zapravo sam shvatila da sam svjetska prvakinja. Kad imaš pojas, tretman je u tom svijetu potpuno drukčiji… U pregovorima sam i s nekim velikim sponzorima, tako da moram biti zadovoljna razvojem situacije, kaže Ivana Habazin.

Prošlo je 40-ak dana otkad je postala svjetska prvakinja prema verziji IBO, u međuvremenu se malo i odmarala, ali vrijeme je da počnu pripreme za obranu naslova. Bit će to protiv Južnoafrikanke Noni Tenge (36), a mjesto je zasad nepoznato.

“Kroz dva tjedna će se i to znati. Jedna od opcija je Hrvatska, druga Južnoafrička Republika, a moguće je i da bude negdje u Europi. Ako bude kod nas, bit će to ili u Zagrebu ili u nekom drugom gradu, ne bih zasad otkrivala kojem… ”  tajnovita je ostala Ivana pa dodala:

“Nadam se da će meč biti ovdje i da ću pobijediti. I to prekidom. Uh, to bih baš voljela… Razlika je to, jer kad boksam vani, samo rijetki mogu ići sa mnom. Puno je ljudi koji su mi važni, koji me podupiru, a ne mogu biti uz mene. Zato bi bilo sjajno da meč bude u Zagrebu.”

Ivana dolazi iz ženskog boksa, iz “malog sporta”, barem prema medijskom tretmanu, ali u tome što radi toliko je dobra da je danas životna priča svjetske boksačke prvakinje više-manje poznata.

Imala je osam mjeseci kad je ostala bez oca, djetinjstvo ne naziva idiličnim, a s 14 godina otišla je u samostan. Četiri godine provela je ondje, a onda izašla i zbog “Rockyja” odlučila postati boksačica, a ne, recimo, Adrien.

“Vidiš, nikad nisam razmišljala o tome da bi bilo bolje naći dečka boksača” – smije se Ivana, koja je odmah imala jasan plan.

“Zapravo, odmah na početku sam rekla: ‘Pa ja u tome mogu biti svjetska prvakinja!’ Išli su mi svi sportovi, bila sam sigurna da će mi ići i boks. Kad sam došla u dvoranu, više iz nje nisam izlazila. Sve do danas.” Dok čeka vijest o gradu u kojem će boksati, Ivana će početi s treninzima. U mjestu Tršće u Gorskom kotaru, u izolaciji.

” To je moja stalna baza. Čitam Sveto pismo, slušam klape, spavam i treniram ” – kaže Ivana.

https://www.24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.