Ivandija: “Ne predajemo se, ovo je aktivan rezultat”

Ivandija: “Ne predajemo se, ovo je aktivan rezultat”

Hrvatski prvak PPD Zagreb jučer je kod kuće poražen u prvom susretu osmine finala Lige prvaka od mađarskog Veszprema 22:23. Iako na uzvrat u Mađarsku idu s porazom, trener Zagrebaša Silvio Ivandija smatra da nije još sve gotovo.

“Napravili smo previše tehničkih pogrešaka, promašivali kad smo mogli prelomiti utakmicu na svoju stranu. No, ne predajemo se. I ovaj minimalni poraz je još aktivan rezultat”, izjavio je trener PPD Zagreba za HRT nakon utakmice.

“Mogu čestitati ekipi na borbenosti, želji, htijenju, ali očito da nam je i te sportske sreće nedostajalo. Neke lopte koje smo vidjeli u golu su završile kod njih u rukama”, nadodao je te najavio popraviti neke greške za drugu utakmicu i odlazak po iznenađenje u Mađarsku.

“Trebali smo otići u Mađarsku s većom prednošću. Nije bila fantastična utakmica ni s naše, ni sa Zagrebove strane, ali igrale su se žestoke obrane. Zagreb nas je spustio ispod 25 golova, ali zadržali smo i mi njih. Moramo biti oprezni u uzvratu. Ako bude ovakva utakmica, to može otići na bilo koju stranu”, rekao je jedan od najboljih pojedinaca Veszprema hrvatski vratar Mirko Alilović, koji je skupio deset obrana.

“Imali smo loše periode, radili smo i glupa isključenja, ali još imamo aktivan rezultat. Nije s njima lako igrati, jer jako teško griješe. Pokazali smo već da možemo pobjeđivati i u gostima. Uostalom, znamo kako je to bilo prošle godine s Löwenom”, još je optimističan Zagrebov kapetan Zlatko Horvat.

Uzvratni susret igra se u Veszpremu iduće subote, 1. travnja. Zagrebu je potrebna pobjeda od barem dva razlike za prolaz ili i pobjeda od jedan razlike ako zabiju više od 23 pogotka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.