Ivica Kostelić: Ovdje je pakao!

Ivica Kostelić: Ovdje je pakao!

" Nema razgovora, nema pjevanja ni fućkanja putem. Hodamo i šutimo!"

U ekspediciji života da nije lako, svjedoče  Ivica i njegov tim koji su se u ovaj podvig upustili samoincijativno. Već je 13. dan iza njih i prođeno je nešto više od 360 km, na polovici su puta. U prosjeku prolaze 30 km dnevno.

Janica Kostelić također je na otoku i brine o dostavi hrane kada prolaze pokraj neke od prometnica. Jedu malo, u pravilu suho i ključno je da je lagano jer opremu vuku za sobom na sanjkama pa keksima, limenkama i proteinskim  čokoladicama ne oskudijevaju.

U ekspediciju TransIceland 2016. Ivica (36) je krenuo  sa slovenskim ultramaratoncem Mihom Podgornikom (27) te Islanđaninom Thorsteinnom Jakobssonom (58), koji je naposljetku odustao.

“Steiniju je pozlilo. Dogovorili smo se da nastavimo sami, druge odluke nije bilo. Žao mi je, ali poslije će nam se pridružiti kada se spustimo s Islandskog gorja”, rekao je Ivica.

Nakon Jakobssonovog odustajanja naišli su na novi problem: “Zaobilazili smo velika polja lave, a kad smo stigli do rijeke Svarta  shvatili smo da nije zaleđena, što je otežalo prijelaz. Morali smo je prijeći bosonogi. Bilo je hladno i vrlo duboko. Nema razgovora, nema pjevanja ni fućkanja putem. Hodamo i šutimo!”

Zagrepčaninu je ova ekspedicija priprema za ekstremniji cilj,  pješice doći do Sjevernog pola, a zatim slijedi i Južni. Za Ivicu stajanja nema.

Foto: Ivica Kostelić, Miho Podgornik, Thorsteinn Jakobsson u ekspediciji života/ Facebook Ivica Kostelić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.