Ivica Tucak: Odigrali smo odličnu utakmicu protiv kompletne Australije

Ivica Tucak: Odigrali smo odličnu utakmicu protiv kompletne Australije

- Bila je ovo tvrda utakmica bez puno golova. Vodili smo cijelo vrijeme i na kraju zasluženo pobijedili, kaže Ivan Buljubašić

Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije, bio je zadovoljan nakon pobjede nad Australijom u 2. kolu Svjetske lige.

– Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Australije koja je u kompletnom sastavu ovdje i kojoj je ovoj glavno takmičenje za ovu sezonu. S obzirom na broj dana koje smo imali na raspolaganju za pripreme izuzetno sam zadovoljan pobjedom. Ako pobijedimo domaćine nadamo se eventualno lakšem protivniku u četvrtfinalu, izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:

–  Odigrali smo i korektnu utamicu protiv Mađarske iako smo izgubili. Mađarska je skoro kompletna sa sastavom iz Budimpešte ovdje, a rezultat je mogao biti povoljniji, no ovdje smo ipak s pomlađenom reprezentacijom!

Hrvatska na  FINA Svjetskom kupu, koji se igra svake četiri godine, igra u skupini B s domaćinom Kazakhstanom, Mađarskom i Australijom. Hrvatska je poražena od svjetskih prvaka Mađara rezultatom 5:9, a sutra nas očekuje posljednja utakmica u skupini, upravo s Kazakhstanom.

– Bila je ovo tvrda utakmica bez puno golova. Vodili smo cijelo vrijeme i na kraju zasluženo pobijedili.  Očekujemo potvrdu drugog mjesta u skupini, a nakon toga ćemo razmišljati o četvrtfinalu!, izjavio je kapetan Ivan Buljubašić.

Za Hrvatsku u Almatyu u Kazakhstanu igraju golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić, Kristijan Milaković, Ivan Milaković, Marino Divković, Marko Macan, Duje Živković, Ante Visković, Luka Bukić, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Petar Muslim.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.