Ivica Tucak: Svako opuštanje protiv Crne Gore bilo bi pogubno

Ivica Tucak: Svako opuštanje protiv Crne Gore bilo bi pogubno

- Ovo je utakmica protiv jakog suparnika, neovisno o tome što su se već pojavile špekulacije da Crna Gora neće doći u najjačem sastavu, kaže Tucak

Hrvatski vaterpolisti u ponedjeljak na bazenu Kantrida (16.45 sati) dočekuju Crnu Gou u ogledu 3. kola Svjetske lige u skupini C. Izabranici Ivice Tucka natjecanje su otvorili pobjedama protiv Turske i Francuske, a sada dolazi puno jači suparnik.

– Što se tiče susreta protiv Crne Gore čeka nas izuzetno teška i zahtjevna utakmica. Rekli smo na početu ciklusa Svjetske lige da nas ove godine zanima plasman na završni turnir i osvajanje Svjetske lige. Pobjednik završnice automatski stječe pravo nastupa na Olimpijskim igrama 2016, rekao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije.

– Ovo je utakmica protiv jakog suparnika, neovisno o tome što su se već pojavile špekulacije da Crna Gora neće doći u najjačem sastavu. Imamo obavezu odigrati što bolje možemo. U kojem god sastavu da dođe, Crna Gora je jedna izuzetno jaka reprezentacija. I mi smo protekle dvije godine igrali u sastavu koji nije bio najjači, ali nas nitko nije pitao za to. Išli smo iz utakmice u utakmicu. Čeka na teška utakmica i zanima nas pobjeda, rekao je Tucak.

Glavobolje u ovom trenutku zadaje jedino ozljeda ramena Paula Obradovića.

– Zdravstveni bilten je napokon dobar s obzirom na sve što je bilo. Za Paula Obradovića ne znamo da li će biti u ekipi jer ima nezgodnu ozljedu ramena. Odlučit ćemo uoči utakmice. Imamo 14 igrača na okupu, 13 može biti u zapisniku. Dakle, odlučit ćemo uoči utakmice. Stanje nije najbolje i odlučit ćemo u dogovoru ćemo s liječničkom službom, kaže Tucak još jednom upozorivši da nema opuštanja.

– Bilo kakvo opuštanje protiv reprezentacije kao što je Crna Gora, bez obzira u kojem sastavu ona nastupi, bilo bi pogubno za nas. Na meni i suradnicima je da igračima to damo do znanja, ali vidim da su i oni toga svjesni. Ako budemo na pravoj razini, bliže smo pobjedi od Crne Gore, zaključio je Ivica Tucak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.