Ivica Tucak za portal HR: Tko želi igrati u reprezentaciji, zna koje su obaveze

Ivica Tucak za portal HR: Tko želi igrati u reprezentaciji, zna koje su obaveze

- Cilj je uvijek isti i nećemo ga mijenjati ni ovoga puta. Hrvatska želi ostati u vrhu svjetskog i europkog vaterpola, ustvrdio je Tucak.

Foto: HVS

Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija u fazi je priprema za Europsko prvenstvo koje će se od 13. do 26. srpnja  održati u Budimpešti. Kada je vaterpolo u pitanju Hrvatska je uvijek jedan od pretendenata za odličje, iako je iscrpljujuća sezona ostavila traga na igračima.

Igrači na pripremama
Vratari: Pavić, Bijač, Marcelić
Centar: Lončar, Dobud, Geratović
Bekovi:  Bušlje, Buljubašić, Milaković
Napadači:  Sukno, Muslim, Bukić, Buha, Obradović, Šetka, Joković, Zović

– Gledamo normalno na sve to, igrači su profesionalci, to je takav život. Ivan Rakitić je prije dvadesetak dana na pitanje o napornoj sezoni i malo vremena za odmor dao najbolji odgovor. Rekao je da je proveo tri dana s obitelji i da je to dovoljno jer počinju obaveze u reprezentaciji. Znam da je igračima teško. Tko želi igrati u reprezentaciji, zna koje su obaveze. Igrači Primorja su imali devet dana odmora nakon završnog turnira Lige prvaka i to je bilo dovoljno, rekao je Ivica Tucak, izbornik muške vaterpolo reprezentacije.

– Cilj je uvijek isti i  nećemo ga mijenjati ni ovoga puta. Naš glavni cilj su Olimpijske igre u Riju, do tada imamo puno velikh natjecanja. Hrvatska želi ostati u vrhu svjetskog i europkog vaterpola, ustvrdio je Tucak.

– Problemi koje imamo su evidentni, mislim na ozljede i bolesti, te formu određenih igrača koji upravo zbog zdravstvenih problema ne mogu pružiti maksimum. Ostaje nam pet tjedana zajedničkih priprema da zaboravimo na sve i maksimalno se spremimo i budemo pravi na Europskom prvenstvu, ustvrdio je Tucak.

Reprezentaciju očekuje ogledni turnir od 20. do 22. lipnja u Zagrebu protiv reprezentacija Španjolske, Italije i Rusije, te turnir u Ateni od 4. do 7. srpnja uz sparing utakmice sa Španjolcima.

– Odradit ćemo jedno sedam sparing utakmica, dovoljno da dobijemo dobru sliku o reprezentaciji. Izuzetno sam zadovoljan s ova dva tjedna rada što smo odradili bez vaterpolista Primorja. Bez obzira na to u kojem ćemo sastavu ići, želim da budemo motivirani i spremni za napore, zaključio je Ivica Tucak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.