Iz Belog Manastira u NBA!

Iz Belog Manastira u NBA!

Ukoliko se plan ostvari, ovo će biti filmska priča.

NBA liga noćas je objavila imena igrača prijavljenih na ovogodišnji NBA draft na kojemu će sudjelovati 236 igrača. 182 igrača dolaze s američkih sveučilišta, dok ih je 55 internacionalnih igrača. Međutim, najzanimljivija vijest je ta da se među 55 internacionalaca našlo i jedno hrvatsko ime. Radi se o Filipu Zagrajskom, igraču Belog Manastira.

“Još otkako sam bio dijete sanjao sam o tome da se prijavim na NBA draft, sad sam u tim godinama i odlučio sam se prijaviti”, rekao je Filip, koji igra na poziciji beka šutera, visok je 194 centimetra i dodao:

“Dobio sam pismo, popunio prijavnicu i sad čekam da mi se jave. Za desetak dana bi mi trebali javiti hoće li me pozvati na te probne treninge prije drafta”.

Hrvatski košarkaši su imali neke sjajne rezultate na NBA draftu. Dario Šarić je na draftu bio 2014. godine te je izabran kao 12. izbor od strane Orlanda, koji ga je odmah razmijenio u Philadelphiju za Elfrida Paytona. Mario Hezonja je pristupio draftu 2015. godine i izabran je s petog mjesta također od strane Orlando Magica.

Najbolje rangirani Hrvat bio je Dragan Bender, koji je na draftu 2016. godine izabran kao igrač Phoenix Sunsa s visokog četvrtog mjesta. Ispred njega je tada bolje rangirani bio trenutni Šarićev suigrač iz Philadelphije, Ben Simmons. Ante Toni Žižić je iste godine izabran kao 23. pick od strane Bostona, dok su Ivicu Zupca izabrali Lakersi kao 32. pick.

Ovogodišnji mogući sudionik drafta, Filip Zagrajski, govori kako su mu najdraži klubovi New York Knicksi i San Antonio Spursi, a košarkaški uzor mu je Dario Šarić. Konkurenciju na ovogodišnjem draftu mu, između ostalih igrača, prave Džanan Musa iz Cedevite, Luka Dončić iz Reala i Vanja Marinković iz Partizana.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.