Izašao ždrijeb prvih turnira nove sezone za Vekić, Martić i Karlovića

Izašao ždrijeb prvih turnira nove sezone za Vekić, Martić i Karlovića

Ivan Dodig nastupiti će u Puneu u konkurenciji parova. Sezonu će započeti sa Simoneom Bolellijem, a protivnici će im biti Marcelo Arevalo i James Cerretani.

Počele su kvalifikacije za prve ATP i WTA turnire u novoj sezoni, a već prvog tjedna troje hrvatskih predstavnika naći će se u glavnim ždrijebovima.

ATP turniri igraju se u Brisbaneu (Australija), Puneu (Indija) i Dohi (Katar), dok se WTA turniri igraju također u Brisbaneu, Shenzenu (Kina) i Aucklandu (Novi Zeland).

U Brisbaneu igra Osječanka Donna Vekić koja će u prvom kolu igrati protiv Slovakinje Magdalene Rybarikove. U slučaju prolaska igrati će protiv bolje iz susreta Elise Mertens i Kiki Bertens.

Petra Martić nastupa u Aucklandu, postavljena je začetvrtu nositeljicu, a za protivnicu u prvom kolu ima Amerikanku Sofiu Kenin. Potencijalne protivnice u drugom kolu biti će joj Viktoria Kuzmova ili Tamara Zidnašek.

Jedini tenisač koji kreće u lov na prve ATP bodove u novoj sezoni je Ivo Karlović, a ždrijeb u Puneu dodijelio mu je kvalifikanta, pa će na ime protivnika Ivo još sačekati da zabrše kvalifikacije. U drugom kolu u slučaju prolaska sastati će se s pobjednikom meča Pablo Andujar i Evgeny Donskoy.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.