Izbornik Čačić u suzama: “Vraćamo se ponosni, a Srna se neće oprostiti”

Izbornik Čačić u suzama: “Vraćamo se ponosni, a Srna se neće oprostiti”

Izbornik se obratio naciji na posljednjoj presici iz Deauvillea, dan nakon poraza od Portugala u Lensu. Reprezentacija se vraća u Hrvatsku oko 21 sat.

“Dok sam ja izbornik, Srna se neće oprostiti”

– Poraze u kojima si dao sve od sebe ja ne doživljavam kao poraz. Danas će jedan od dva favorita, Italija ili Španjolska, također kući. Mi idemo doma bez poraza u četiri utakmice unutar 90 minuta. Portugal ide dalje bez pobjede u te četiri utakmice u regularnom dijelu – rekao je Čačić u posljednjem obraćanju iz Francuske.

– Portugal je u tri utakmice u skupini imao prosjek udarac po golu 25 i dominaciju 60/40 u posjedu lopte. Protiv nas su pucali pet puta. Sjeća li se netko od nas kad je zadnji put Ronaldo jedanput pucao po golu. A vi meni govorite o taktičkim postavkama. Tako smo postavili igru protiv Portugala. To su gole činjenice.

Možda smo primili gol baš zbog ulaska Pjace

– Jesam li trebao mijenjati? Možda uopće nisam trebao mijenjati. Možda je baš ulazak Pjace bio signal da idemo napasti pa smo primili gol. Može se i na to tako gledati.

– Ponosan sam na to kako je momčad odigrala. No ne gledam samo tu utakmicu, već cijeli turnir – kaže izbornik, koji se osvrnuo i na neke nenogometne stvari.

– Ova momčad na čelu sa mnom je pobjednik. Mi smo pobijedili huligane, mi, a ne Orepići i Ostojići. To je zasluga hrvatske reprezentacije. Skovali smo zajedništvo koje nam je neophodno potrebno. Sjetite se kakva je atmosfera bila, neredi u Italiji, svastika u Splitu, igračima su uzeti bodovi, igrali smo bez publike…

Imamo junake, a vi se hvatate za 117. minutu?

– Tko je Hrvatsku nadigrao na Euru? A vi biste me secirali po 117. minuti? Pa danas će kući Španjolska ili Italija. Po kojim je to parametrima Portugal trebao biti ispred nas? Po niti jednom – odgovorio je Čačić na pitanje kako komentira kritike iz Hrvatske o kasnim zamjenama i taktici protiv Portugala.

– Srna je igrao najbolji nogomet u svojoj karijeri na ovom Euru, ofenzivno i defenzivno. Luka Modrić nikad nije bio bolji nego sada, kao i Rakitić i Perišić. Imamo junake, a mi se hvatamo za 117. minuti. Idemo ponosno kući, ostavili smo srce na terenu.

Ponudit ću ugovor na razmatranje

– Imam odgovornost prema ljudima koji su me izabrali. Kad se vratim, ponudit ću svoj ugovor na razmatranje – dodao je Čačić.

– Ova reprezentacija je izašla iz sjene Vatrenih. Kad je Hrvatska u ovakvom kontinuitetu odigrala četiri utakmice na velikom natjecanju i tko ju je vodio?

– Dok sam ja izbornik, Darijo Srna se neće oprostiti od reprezentacije. Ja ću staviti svoj ugovor na raspolaganje, imam tu obavezu da ljudi procijene jesam li obavio dobar posao. Jesam li predugo čekao na zamjene?

Nije ovo kraj jedne generacije

“Udarajte po meni, ali igrače nećete dirati”

– Nije ovo kraj ove generacije. Rekao sam vam da ćete vidjeti Hrvatsku koja dolazi. Imamo igrače koji dolaze i igrače koji ostaju. Po meni slobodno udarajte, ali igrače nećete dirati. Tjerali ste Srnu, trebao se davno oprostiti, a sad me pitaju kad će se oprostiti. To su ti “foteljaši”. Ovdje je na Euru bilo sve najbolje od Hrvatske.

– Što ću posebno pamtiti? Suze nakon utakmice protiv Portugala. I pogled prema domovini. Zato smo mi pobjednici. I to su emocije. I suze su emocije. Privukli smo ljude da budu uz nas i zato smo mi pobjednici.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.