Izbornik francuske davis cup reprezentacije objavio popis za Zadar

Izbornik francuske davis cup reprezentacije objavio popis za Zadar

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan je objavio sastav za predstojeći polufinalni susret Svjetske skupine protiv Francuske, koji će se održati u Zadru od 16. do 18. rujna. Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig i Marin Draganja su ta famozna  četvorka.

Prilikom objave izbornik Krajan je rekao: “Nije bilo puno dvojbi, igramo u istom sastavu kao u SAD-u, s najjačom postavom. Nadam se da će tako ostati do mečeva, da će svi ostati zdravi i da ćemo protiv jakog suparnika igrati potpuno spremni.”

Borna Ćorić je zbog ozljede koljena predao meč prvog kola na US Openu i odmah se potom  vratio u Hrvatsku, no nije dvojbeno hoće li biti u ekipi. “Radi se na tome da se upala smiri. Ide prema tome da će biti spreman za početak treninga u Zadru u ponedjeljak”

Poput Krajana i izbornik francuske reprezentacije Yannick Noah  odabrao je svoju četvorku za nastup:  Jo-Wilfrieda Tsongu, Gaëla Monfilsa, Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta.

Hrvatska i Francuska su se do sada sastale samo jednom u Davis Cupu, kada su Francuzi 2004. godine u dvoboju 1. kola Svjetske skupine u Metzu slavili sa 4:1. Za Hrvatsku su u tom dvoboju igrali Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Ivo Karlović i Roko Karanušić, a izbornik je bio Nikola Pilić. Francusku reprezentaciju je vodio Guy Forget, a igrali su Arnaud Clement, Nicolas Escude, Mikael Llodra i Thierry Ascione.

Hrvatska reprezentacija će se u Zadru naći na okupu u nedjelju, a dan poslije počet će s treninzima u dvorani “Krešimir Ćosić” na Višnjiku, kada će s pripremama krenuti i francuski sastav. Izvlačenje parova bit će u četvrtak (ukoliko vrijeme dozvoli) u 12 sati pred crkvom sv. Donata, a početak mečeva bit će u petak u 14 sati, subotu u 15 sati i nedjelju u 14 sati.

Ulaznice se prodaju u sustavu ulaznice.hr.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.