Izbornik Lino Červar i kapetan Zlatko Horvat najavili prvu prijateljsku utakmicu protiv Švedske

Izbornik Lino Červar i kapetan Zlatko Horvat najavili prvu prijateljsku utakmicu protiv Švedske

Imamo dobru priliku da odigramo dvije odlične utakmice protiv vrhunskog protivnika

Hrvatska muška seniorska reprezentacija priprema se u švedskom gradu Eskilstuni za dvije prijateljske utakmice protiv aktualnih europskih viceprvaka Šveđana. Prvi susret na rasporedu je u četvrtak, 5. travnja, s početkom u 19:15.

Izbornik Lino Červar najavio je sutrašnji susret u kojem će isprobati neke nove igrače i sustav igre: “Došli smo u Švedsku s ciljem da širimo našu selekciju igrača za naše zadatke koje imamo u ovoj godini, a to su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. i kvalifikacije u listopadu za Europsko prvenstvo 2020. Imamo i nekoliko novih igrača. Kao što uvijek govorim, selekcija nije zatvoreni krug. To je otvoreni krug i uvijek se traže novi igrači. Došli smo s dva nova golmana, dva nova kružna napadača, no to ne znači da ostali koji nisu ovdje da su otpisani. Koristimo priliku da uigramo jedan sustav igre koji će biti kompetitivan na velikim natjecanjima, da stvaramo jednu novu reprezentaciju s novim stilom. Sigurno da nam je ova utakmica sa Švedskom posebna motivacija da se susretnemo s reprezentacijom koja nas je pobijedila nas je pobijedila u Splitu. Drago nam je da je tu puno naših ljudi koji će biti potpora našoj reprezentaciji. Mi ćemo se potruditi da ostavimo dobar dojam i da naša reprezentacija opet pokazuje jedan veliki entuzijazam i motivaciju za dokazivanjem.”

Kapetan reprezentacije Zlatko Horvat razmišlja slično kao i izbornik: “Igramo protiv viceprvaka Europe i ekipe koja nas je usmjerila na Europskom prvenstvu na borbu za peto mjesto, a ne za medalje. Imamo dobru priliku da odigramo dvije odlične utakmice protiv vrhunskog protivnika i da se dobro pripremimo za Crnu Goru i ono što nam je najbitnije da budemo u pravoj formi za te dvije utakmice koje su nam najbitnije ovog ljeta. Vjerujem da će to dobro poslužiti za ono što nas čeka.”

Drugu utakmicu protiv Švedske Hrvatska igra u subotu, 7. travnja, u Norrköpingu s početkom u 16 sati. 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.