Uoči utakmice s Crnom Gorom

Izbornik Mrđen: ” Na domaćem terenu protiv Hrvatske nitko nije favorit!”

Izbornik Mrđen: ” Na domaćem terenu protiv Hrvatske nitko nije favorit!”

Do kvalifikacijske utakmice protiv Crne Gore u Splitu u sklopu borbe za plasman na Europsko prvenstvo u Švedskoj ostao je još samo jedan dan. Uoči utakmice koja je od velike važnosti u bodovnom smislu na tablici izbornik Goran Mrđen i reprezentativke Vesna Milanović-Litre i Žana Marić još su jednom prokomentirali protivnice, osvrnuli se na par treninga koji su iza njih te istaknuli dobru atmosferu u ekipi.

Izbornik Mrđen od okupljanja prije tri dana ističe da iako je Crna Gora vrlo kvalitetna ekipa da na domaćem terenu protiv Hrvatske nitko nije favorit te da se dobro pripremaju za borbu moguće prvo mjesto u skupini.

“Znamo za što igramo i kakvo je stanje na tablici nakon dva kola. Ova utakmica kod kuće nam je vrlo važna u smislu da s osvojena dva boda smo dobro zakoračili prema Švedskoj. O protivniku smo dosta pričali zadnjih dana i znamo tko je ekipa Crne Gore. Osvajala je medalje, ima brojne odlične igračice iz Budućnosti i uvijek igra s jednakom kvalitetom. Što se tiče nas, ponovit ću se, doma smo uvijek favoriti. Moramo pružiti jednu dobru utakmicu, unijeti mnogo energije i strasti na teren. Najbitnije je da taktički odraditi ono što smo se dogovorili. Crna Gora igra specifično, pogotovo u obrani. Uvijek su na granici isključenja. Mi ćemo pokušati tu njihovu agresivnost donijeti sebi u prednost.

Kružna napadačica reprezentacije Vesna Milanović-Litre dobro poznaje protivnice za koje kaže da im je čvrsta obrana ključni dio igre.

“Htjela bih se zahvaliti Savezu i domaćinima što su nam omogućili da igramo utakmicu u Splitu. Znamo da Split nije vidio žensku utakmicu od 2003. godine i za nas Dalmatinke puno znači što igramo u našem kraju. Dolazi nam Crna Gora koja igra agresivnu obranu na granici isključenja. Kroz ovih para dana ovdje u Splitu smo dosta analizirali igru i dobro smo se pripremili. Mislim da će biti vrlo dobra i napeta utakmica. Poticaj da damo još dodatno na terenu će nam zasigurno biti i podrška navijača s tribina za koje se nadam da će doći u velikom broju. Igrala sam dosta puta protiv Crne Gore i na crti znam gubiti živce zbog obrane, ali treba iskoristiti njihove rupe, propuste koje smo vidjeli na snimkama i držati se dogovora. Ako ćemo to odraditi, odigrat ćemo kvalitetnu utakmicu.

Za kraj je Žana Marić rekla kako u ekipi Hrvatske vlada odlična atmosfera i još jedno pozvala sve u Spaladium Arenu.

Ulaz u Arenu je slobodan, ali potrebno je preuzeti ulaznice na blagajni Spaladium Arene. Ulaznice se mogu podići na dan utakmice od 16 do 20 sati. Ulaz u dvoranu je od 19 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.