Izbornik se vratio sa SP-a klubova: “Moramo biti ponosni na Modrića”

Izbornik se vratio sa SP-a klubova: “Moramo biti ponosni na Modrića”

Izbornik nije skrivao oduševljenje Modrićevim predstavama na SP-u klubova.

Izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić vratio se sa Svjetskog klupskog prvenstva pun dojmova. Mateo Kovačić odigrao je dio utakmice protiv Al Jazere, dok je Luka Modrić postao najboljim igračem turnira ispred Cristiana Ronalda.

Dalić je pucao od ponosa, a s oba igrača sastao se na Dalekom Istoku.

“Hrvati moraju biti ponosni na Luku Modrića! Fenomenalno je prezentirao našu državu. Svaka mu čast. U obje utakmice Reala Luka je uvjerljivo bio najbolji igrač na terenu. Zasjenio je sve, pa i Ronalda. Nama koji smo bili ondje srce je bilo puno, bili smo jako ponosni. Da ste samo mogli čuti kakve je ovacije dobio kad je primao nagradu za najboljeg igrača prvenstva… Vrhunski, sjajno”, govorio je Dalić u jednom dahu priznavši kako za epitet najvećeg u hrvatskoj povijesti mora napraviti veliki rezultat s reprezentacijom.

“Da, da bi ova njegova nevjerojatno uspješna nogometna priča bila skroz zaokružena, nešto bi trebao napraviti s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu. Nažalost, Luka još nema velik rezultat s reprezentacijom, nema rezultat kakav je napravio sa svojim Realom. Time bi sve kompletirao. Znam da je to njemu velika ambicija, on to jako želi. Znam da mu je to najveća želja, da s Hrvatskom napravi nešto veliko u Rusiji, da ugradi taj posebni dijamant u svoju nogometnu krunu”, zaključuje Dalić o najboljem hrvatskom nogometašu, a ponudio je mišljenje i o prijateljskim susretima protiv Perua i Meksika koje bi Kockasti trebali odigrati u ožujku.

“Držim da Hrvatska nema koristi od igranja tzv. malih utakmica sa slabim suparnicima. Damo četiri-pet golova, a ja ne vidim ništa. Želim vidjeti igrače u teškim utakmicama, kakve će biti na SP-u. U okršajima s jakima želim vidjeti njihovu reakciju, ali i – svoju reakciju! Da vidim kako ja reagiram u takvim trenucima, što ja mogu tu napraviti. Dakle, želim utakmice s jakim, moćnim reprezentacijama jer smatram da je to jedini pravi put. Beskorisno je igrati protiv slabijih reprezentacija. Tako isto mogu složiti dvije momčadi od reprezentativaca pa zaigrati na dva gola. Meni se nije cilj hvaliti utakmicama bez poraza. Hoću vidjeti gdje smo i što smo, da imam vremena korigirati stvari”, rekao je Dalić pa ponudio mišljenje i o završnim pripremama.

“Daj Bože da nam svi igrači budu zdravi i spremni za te utakmice. To će biti pravi test za nas. Onda se možemo pripremati za lipanj, za još dvije utakmice. Jedna svakako mora biti s afričkom reprezentacijom zbog Nigerije. Čim prođu ovi praznici, krećem u svijet, moj je cilj u šest mjeseci obići sve reprezentativce”, zaključuje izbornik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.