Izbornik Skelin: “Vrijeme je da Darija pustimo na miru”

Izbornik Skelin: “Vrijeme je da Darija pustimo na miru”

Od završetka Eurobasketa za Hrvatsku je prošlo 20 dana, a Dario Šarić još uvijek nije progovorio za hrvatske medije.

Od fatalnog poraza protiv Rusije u osmini finala Eurobasketa prošlo je već 20 dana, a Dario Šarić od tog je dana izvjesio ‘silenzio stampu’ za hrvatske medije kojima se nije javljao.

Od utorka je Dario ponovno na svojoj američkoj adresi gdje se priprema za novu sezonu NBA lige u dresu Philadelphia 76ersa, a prije puta se pozdravio samo s najbližim prijateljima i obitelji.

Bio je i na oproštaju Dušana Ivkovića u Pireju gdje je gotovo dva sata razgovarao s predsjednikom Stručnog savjeta HKS-a Dinom Rađom, no obojica su ostali bez komentara.

O novonastaloj situaciji detalje ne zna ni Darijev otac Predrag koji je više pokušao doznati od Luke Žorića s kojim je razgovarao na pripremnom turniru u Zadru.

“Svi mi govore da zaboravim što je bilo, no mene muči pitanje kad će Dario i ostali više imati takvu šansu za uspjeh, koja nam se, realno, smiješila u Turskoj. Idu i njemu godine, navršio je 23”, konstatirao je otac, dok sve smiruje novi izbornik košarkaške reprezentacije Ivica Skelin.

“Nazvao sam ga dva-tri puta na njegov hrvatski broj, ali bez rezultata. Kao čovjek potpuno razumijem Darija. Bio sam nekoliko puta u prilici da se uvjerim koliko je on zanimljiv ne samo medijima nego i običnim ljudima. Dok bismo šetali gradom, prilazila mu je gomila nepoznatih ljudi s molbom da im da autogram ili im kaže riječ-dvije. Svima je pristupao dobroćudno i sa smiješkom, kao sjajan mladi čovjek i primjeran sportaš. Vrijeme je da ga barem malo pustimo na miru. Bit će on, vjerujte mi, vrlo brzo onaj stari”, podvukao je Skelin koji na Darija, kao ni ostale NBA košarkaše neće moći računati u početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.