Izbornik svjestan širine kadra: “Trebat će mi dva aviona za Rusiju”

Izbornik svjestan širine kadra: “Trebat će mi dva aviona za Rusiju”

Zlatko Dalić komentirao je navodno uzimanje hrvatskog državljanstva od strane Dinamova Danija Olma.

Nakon što je Hrvatska u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo prošla Grčku, mediji su odmah počeli sastavljati sliku Kockastih koji će igrati u Rusiji. Neki su predviđali kako čak 35 nogometaša konkurira za najbolja 23 koja će izbornik voditi u Rusiju, a svi oni mogli bi dobiti novu konkurenciju.

Iako je još uvijek mlad i nedokazan na europskim travnjacima, priča o Španjolcu Daniju Olmu koji će navodno dobiti hrvatsko državljanstvo postala je zanimljiva i Zlatku Daliću. Pogotovo nakon što je bivši talent Barcelone najavio kako bi rado igrao za Hrvatsku.

“Ne mogu to komentirati, mogu samo ustvrditi da je svaki dobar igrač koji može podići kvalitetu uvijek dobrodošao. Svatko tko želi igrati za Hrvatsku mora mnogo raditi i biti vrhunski da bi došao u konkurenciju, na takve ću se igrače u nadolazećem vremenu fokusirati. Dok god budem bio izbornik, sve ću gledati objektivno”, započeo je izbornik koji putuje na Svjetsko klupsko prvenstvo gdje će se sastati s važnim hrvatskim veznjacima.

“Na Svjetskom klupskom prvenstvu Real igra 13. prosinca, bit ću na toj utakmici, sastati se s Modrićem i Kovačićem, obaviti neke svoje privatne stvari i zahvaliti ljudima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su hrvatskoj reprezentaciji pružili podršku na utakmicama protiv Ukrajine i Grčke. Pratili su nas ljudi iz Emirata i Saudijske Arabije te stvarno dali ogromnu podršku. Sad Hrvatska u tom dijelu svijeta ima ogroman broj navijača”, nastavio je Dalić koji priznaje kako u sastavljanju kadra za Mundijal ima slatke brige.

“Nego, vidim da vi novinari svakog dana ubacite neko novo ime. Kako sada stvari stoje, trebat će mi dva aviona za Rusiju”, zaključio je kroz šalu izbornik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.