Izdana interna tjeralica za Zdravkom Mamićem

Izdana interna tjeralica za Zdravkom Mamićem

Zdravko i Zoran Mamić u četvrtak su se našli pod istragom zbog navodne utaje poreza.

Kuća Zdravka i Zorana Mamića u četvrtak je pretresena od strane policijskog odjela za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala zbog sumnje za uzimanje mita te utaje poreza.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić otkrio je kako je policija dva puta nazvala Zdravka Mamića da se vrati u Hrvatsku s Dinamovih priprema u Sloveniji, no on je odbio zbog čega je izdana interna tjeralica.

Daljnje korake poduzet će državni odvjetnik ako ocjeni da za braćom Mamić treba izdati i međunarodnu tjeralicu. Pod istragom se nalazi i izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, dok je poreznik koji je navodno pomagao Mamićima priveden.

Odvjetnica Zdravka Mamića, Jadranka Sloković, koja je bila na pretresu kuće, izjavila je da se njezin klijent neće vratiti u Hrvatsku dok to ne bude potrebno.

Sam Zdravko Mamić danas je na press konferenciji u Moravskim Toplicama rekao kako neće zamrznuti svoje funkcije u HNS-u i Dinamu te da od niti jednog transfera koji je dogovarao nije uzeo ni kune provizije.

O istrazi je kazao kako se radi o političkoj namještaljci koja je naređena iz samog državnog vrha te mu, nadalje, nije jasno zbog čega je istraga započela sada – kad se on nalazi na putovanju. Ne boji se uhićenja jer optužnica protiv njega nije podnijeta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.