Izvanredni izbori u Fifi tek sredinom prosinca

Izvanredni izbori u Fifi tek sredinom prosinca

BBC je objavio kako će novi izbori za predsjednika Fife biti održani 16. prosinca.

Izvanredni izbori za čelnika Fife poslije ostavke novog/starog predsjednika Seppa Blattera najvjerojatnije će se održati tek sredinom prosinca, objavio je engleski BBC.

Švicarski istražitelji priveli su, na zahtjev FBI-a, više dužnosnika (i bivših dužnosnika) krovne svjetske nogometne organizacije zbog korupcije, mita i pranja novca, a sve je rezultiralo povlačenjem šefa Fife samo četiri dana nakon što mu je podaren novi četverogodišnji mandat.

Jedini Blatterov protukandidat na proteklim izborima bio je jordanski princ Ali bin-al Hussein, a sada bi u konkurenciji mogli biti još i južnokorejski milijarder Chung Mong-joon (jedan od vodećih ljudi Hyundaija) te čelnik Uefe Michel Platini i bivši portugalski nogometaš Luis Figo.

Izbori će se, premda se predmnijevalo da će to biti mnogo ranije, održati u Zürichu 16. prosinca, a iz Fife je stigla i informacija kako će se odgoditi postupak kandidatura za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2026. godine. “Bila bi glupost otvoriti natječaj u ovakvim uvjetima”, kratko je prokomentirao glavni tajnik Jerome Valcke.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.