Jači smo… I momčadski i individualno smo jači!

Jači smo… I momčadski i individualno smo jači!

Češka je opasna momčad, ali realno: ispod razine hrvatske reprezentacije

Pet ključnih momenata za vatrenu pobjedu

1. Parirati češkoj dinamici i ritmu – nisu klasična mittel-europska momčad, dosta snage nalaze u brzim transformacijama, trci i taktičkoj disciplini. Tu moramo u najmanju ruku parirati ili, nema razloga da ne bude tako: dominirati.

2. Presjeći vezu izmedju Rosickog i napadača – ako Rosicki ne dobije prostora za organizaciju igre, češki napad ostaje bez kisika i postaje omamljen. Blokom Rosickog blokirali bi najveći dio suparničke nepredvidljivosti.

3. Ne se obeshrabriti ako razbranimo Čecha – Peter Čech je najbolji vratar u Premier League i jedan od najboljih na svijetu. Gotovo je nemoguće da će si dozvoliti kiks a la Babacan na onaj Modrićev volej. Svejedno, koliko god imao svoj dan – treba ga ‘bombardirati.

4. Biti svjestan superiornosti – bolji smo od Čeha, jednostavno smo i momčadski i individualno bolji. To znamo mi, to znaju i Česi. Igrajmo sa 100%, ali svjesni te superiornosti. Ta svijest o vlastitoj moći odlika je velikih momčadi.

5. Naravno… Imati sreće – uvijek i svugdje neophodna sastavnica svakog uspjeha: sreća. Onih dva centimetra koji odlučuje hoće li lopta od grede u gol ili ‘preko krova stadiona’. Igrajmo pošteno i svom snagom da tu sreću ‘privučemo sebi’.

I naravno… SVI KAO JEDNO, A IZNAD SVIH – HRVATSKA!

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.