Jacobsen: “To će biti pravi rat na terenu“, Hagman: “Poraz ne dolazi u obzir“

Jacobsen: “To će biti pravi rat na terenu“, Hagman: “Poraz ne dolazi u obzir“

Pročitajte izjave Šveđanki prije današnjeg velikog dvoboja.

Pred nama je danas utakmica četvrtfinala Svjetskog rukometnog prvenstva za žene, u kojemu ćemo gledati veliki skandinavski derbi između Švedske i Danske.

Susret još više dobija na težini ako uzmemo u obzir da čak 13 od 16 reprezentativki Blagulta na ovom Mundijalu trenutno igra u danskoj ligi. Prema tome, zasigurno će susret biti vrlo poseban za obje momčadi.

“Bit će to pravi rat na terenu. Dankinje će igrati na pobjedu, no po pobjedu smo došle i mi. Nakon 16 godina izborile smo četvrtfinale i tu ne namjeravamo stati“, izjavila je kapetanica Šveđanki Sabina Jacobsen.

Poznato je da je danska liga jedna od najboljih ženskih rukometnih liga, dok je za Ulriku Toft Hansen povezanost između ove dvije zemlje još veća, s obzirom da je oženjena sa zvijezdom muške reprezentacije Henrikom Toft Hansenom:

“Sigurno je da će to biti posebno emotivan susret, no upravo to tjera te da daš još više od sebe“, izjavila je Ulrika za SVT.

I Nathalie Hagman donedavno je igrala za danski Tvis Holstebro, no ljetos se preselila u rumunjski Bukurešt, gdje također ima danskih igračica:

“Jako je zabavno igrati protiv igračica koje jako dobro poznaješ. No, još bolje je iste te igračice pobijediti, jer povratak u Bukurešt i zadirkivanja od strane Dankinja nisu mi na pameti. Zato moramo pobijediti“, kroz smijeh je izjavila Hagman.

Utakmica između Švedske i Danske na rasporedu je od 17:30 sati u Areni Leipzig.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.