Jadran u Beogradu potopio Partizana

Jadran u Beogradu potopio Partizana

Partizan je zabio samo jedan gol s igračem više.

Za razliku od reprezentativnog, gdje su srpski vaterpolisti, teška srca moramo priznati za dlaku bolji od nas, u klupskom je Hrvatska miljama ispred. Nominalno treći hrvatski klub po kvaliteti, splitski Jadran s lakoćom se obračunao protiv Partizana u Beogradu i savladao ga s visokih 9:3 u devetom kolu Triglav lige.

Partizan – Jadran 3:9 (0:3, 2:1, 1:2, 0:3)

Splićani su fenomenalno ušli u utakmicu, prvu četvrtinu su napravili veliku prednost od tri gola, a vratar Mate Anić zaključao je svoj gol. Partizan se vratio u utakmicu u drugoj četvrtini, koliko-toliko korak je držao još u trećoj, a u posljednjih osam minuta, Jadran je završio utakmicu kako je i počeo, sa 3:0.

Fantastično je igrala obrana na čelu s Anićem koji je zaustavio 10 udaraca i primio samo tri gola. Igrača više, Partizan je realizirao samo jednom iz pet pokušaja.

U napadu su Anđelo Šetka i Zvonimir Butić zabili svaki po tri gola, Ivan Krapić dodao je dva, a jedan je zabio Ante Visković.

Hrvatska dominacija u regionalnoj ligi očituje se sa četiri kluba među prvih pet momčadi, jedino se Jadran iz Herceg Novog ravnopravno nosi.